Kuvakaappaukset paljastavat yksityiskohtia Symbian^4:n käyttöliittymästä

Matkapuhelinvalmistaja Nokian suosima Symbian-käyttöjärjestelmä on ollut viime aikoina kovan kritiikin kohteena. Hiljattain esimerkiksi tutkimusyhtiö Gartner moitti Symbian-säätiötä keskittymisestä epäolennaisiin ominaisuuksiin, kun kehityksen pääpaino pitäisi kohdistaa käyttöliittymään ja käyttökokemuksen parantamiseen.

Viimeistään vuoden 2011 alussa saapuvan Symbian^4:n odotetaan tuovan entistäkin merkittävämpiä muutoksia käyttöliittymään. Esimakua näistä muutoksista saadaan Symbian-säätiön julkaisemien kuvakaappauksien muodossa, jotka eivät tosin kerro vielä paljoakaan. Selviä uudistuksia on nähtävissä, mutta ainakaan mitään mullistavaa nyt nähtävät kuvat eivät paljasta.

Symbian^4 sisältää selvästikin enemmän kuin kolmen muokattavaa kotinäkymää, jonka myötä mukaan saa mahtumaan entistäkin enemmän minisovelluksia. Uutta on lisäksi ylhäälle ilmestynyt palkki. Sen kautta pääsee käsiksi useisiin eri toimintoihin kuten tehtävienhallintaan.

Lähde: electronista

3 kommenttia

 1. Uutisesta:

  > Symbian^4 sisältää selvästikin enemmän kuin kolmen muokattavaa
  > kotinäkymää, jonka myötä mukaan saa mahtumaan entistäkin enemmän
  > minisovelluksia

  Niitä näkymiä voi käsittääkseni ollaperiaatteessa niin paljon kuin puhelimen muistiin mahtuu, eli niiden määrää ei ole varsinaisesti rajoitettu.

 2. Uutisesta:

  > Hiljattain esimerkiksi tutkimusyhtiö Gartner moitti Symbian-säätiötä
  > keskittymisestä epäolennaisiin ominaisuuksiin, kun kehityksen pääpaino
  > pitäisi kohdistaa käyttöliittymään ja käyttökokemuksen parantamiseen.

  Tuon Gartnerin höpinän lukeneena voin vaan sanoa, että arvostus kyseistä puljua kohtaan romahti. Tuntuu ettei siellä ola yhtään oikeasti perillä siitä mitä on tekeillä, kunhan vaan puhuvat mitä sylki suuhun tuo. Käyttöliittymäähän nimenomaan ollaan oltu uusimassa jo pitkään, se ei vaan tapahdu hetkessä sen ymmärtää jokainenen joka on vähänkin perillä asioista. Ja mitä tulee sitten muuhunn Symbianin kehitykseen, niin epäolennaisuuksista pyuhuminen on täysin typerää. Minä en kyllä sellaisiksi kutsuisi jo Symbian ^3:ssaolevia parannuksia.

 3. Näissä kuvissa on se, että ne on ihan vain kehityksen apuvälineitä, eli ne eivät ole kauhean myyviä. Keskustelupalstoilla jengi vetää ihan hurjia johtopäätöksiä: Yhdessä kuvassa oli T9-padi ja (kai) s-postiohjelma, sitten itkettiin, että pitääkö sähköpostit kirjoittaa T9:llä …

  Tuntuu että tämä avoin kehittäminen on hankalaa, kun ihmiset ovat tottuneet MS:n Applen ja Googlen tyyppiseen demoamiseen.

  Muuten, tuo layout näyttää aika lailla samalta kuin Meegon vastaava, joten tuosta toiminta logiikasta voi saada kiinni tutustumalla Meegon guidelinesiin: http://meego.com/developers/ui-design-guidelines/handset/meego-basics

  Meegon ohjeista johtaen voisin todeta, että tuon vasemmalla ylhäällä olevan nuolen ei pitäisi varmaankaan olla tuollainen drop down-valikkonuoli, vaan jokin Minimize-tyyppinen symboli (nappi application switcheriin.)

Kommentointi on suljettu!