Nokia Siemens Networks ostaa osan Motorolan verkkoliiketoiminnasta

Amerikkalainen Motorola myy enemmistön verkkoliiketoiminnastaan Nokia Siemens Networksille 1,2 miljardilla dollarilla. Yhtiöt odottavat saavansa kaupan loppuunsaattamiseen vaadittavat toimenpiteet suoritettua vuoden 2010 loppuun mennessä. Kaupan toteutuminen edellyttää sopimuksen sisältämien tavanomaisten kauppaehtojen toteutumista, mukaan lukien viranomaishyväksyntöjä.

Nokia Siemens Networks odottaa kaupan vahvistavan yhtiön asemia maailmalla, erityisesti Yhdysvalloissa ja Japanissa. Kauppa parantaa yhtiön asemia keskeisissä langattomissa teknologioissa ja antaa sille CDMA-teknologiassa mittavan maailmanlaajuisen osuuden.

Kaupan myötä Nokia Siemens Networks tavoitteena on jatkaa Motorolan yli 50 vakiintuneen verkko-operaattoriasiakkaan toimittajana sekä vahvistaa asemaansa China Mobilen, Clearwiren, KDDI:n, Sprintin, Verizon Wirelessin ja Vodafonen kanssa.

Tämä on erittäin kiinnostava kauppa, jolla uskon olevan merkittäviä etuja asiakkaille, työntekijöille ja omistajillemme”, totesi Nokia Siemens Networksin toimitusjohtaja Rajeev Suri. ”Motorolan nykyasiakkaat saavat jatkossakin ensiluokkaisen tuen nykyiselle verkkokannalleen sekä selkeän reitin uuden sukupolven teknologioihin. Työntekijät siirtyvät työskentelemään alan johtavan, maailmanlaajuisesti toimivan yhtiön palvelukseen. Nokia Siemens Networks hyötyy kaupasta, sillä sen odotetaan parantavan kannattavuuttamme ja kassavirtaamme sekä tarjoavan merkittäviä kasvumahdollisuuksia.”

Nokia Siemens Networksin arvion mukaan Motorolan toimintojen liittämisen myötä yhtiöstä tulee liikevaihdolla mitattuna langattomissa verkoissa Yhdysvaltain kolmanneksi suurin toimittaja ja Japanin suurin ulkomainen toimittaja, ja samalla yhtiö vahvistaa nykyistä asemaansa maailman toiseksi suurimpana verkkotoimittajana.

4 kommenttia

 1. Onko tässä kyse nyt siis siitä, että verkko kun on tietyn puhelinval mistajan omistuksessa ja hallittavissa, niin on helpompi rakentaa esim. 4G verkkoa ja sitten saada heti laitteita jotka käyttävät sitä?

  Mitä muita käytännön etuja tai hyötyä tällaisista kaupoista voi olla?

 2. Jos joku tätä uutista nyt vielä vilkaisee, niin ehkäpä kun lukee tämän:
  http://www.engadget.com/2010/07/21/t-mobiles-hspa-blankets-85-million-americans-in-warm-4g-comf/

  ja tämän:
  http://www.engadget.com/2010/07/07/t-mobile-and-htc-to-launch-first-21mbps-hspa-smartphone-in-sept/

  Voisi ajatella että nyt jos T-mobile olisikin Nokia, eli Nokia omistaisi HSPA+ verkkoa plus kyvyn valmistaa laitteita jotka käyttävät verkkoa niin heti pystyisi luomaan täysin omakätisesti tarjontaa HSPA+ verkosta. Käyttäjälle virtaa nopeaa verkkoa ja laitteita jotka osaavat ottaa siitä kaiken irti. Ottajiahan varmasti on.

  1. Siis ei Nokia nyt omista T-mobilea, vaan vastaa T-mobilen verkosta, eli esim. huolloista. En ole ihan varma, onko kyse siis siitä, että operaattorit suoraan vuokraa verkon, vai onko kyse enneminkin vain huolto- yms. palveluiden paketista.

   1. Ei Nokia, vaan Nokia Siemens networks, vissi ero.

Kommentointi on suljettu!