Opera Mobile 10.1:n testiversio rantautui Symbianille

Norjalainen Opera on julkaissut testiversion tulevasta Opera Mobile 10.1 -selaimestaan Symbian-käyttöjärjestelmälle. Selain tukee Symbian-alustan S60 3rd Edition– ja S60 5th Edition -versioita, joten sen pitäisi toimia ongelmitta valtaosassa Nokian älypuhelimia.

Uutuusversion merkittävimpiin parannuksiin bugikorjauksien ohella kuuluvat:

  • Paikkatiedot. Verkkosivut voivat hyödyntää puhelimen GPS-sijaintia palveluissaan. Käyttäjä voi hallita tietoihin pääsyä sivukohtaisesti asetuksista.
  • Carakan JavaScript -moottori (w/o JIT).
  • Vega-grafiikkakirjasto. Tuo tuen useille CSS3-määreille kuten border-radius, border-image ja box-shadow.

Opera Mobile 10.1:n testiversio sisältää vielä muutamia bugeja, jotka saattavat aiheuttaa muun muassa suurta muistinkulutusta ja tahattomia kaatumisia. Selaimen voi ladata suoraan puhelimella osoitteesta m.opera.com/next. Sen voi myös ladata ensin omalle kotikoneelle (suora latauslinkki) ja siirtää puhelimeen esimerkiksi Bluetooth-yhteydellä.

Uutuusselaimen testiversio on saatavilla myös Maemo-alustalle. Sen sisältämistä parannuksista on luettavissa lisää täältä.

Lähde: Opera

3 kommenttia

  1. Mainio selain. Kuinka monessa muussa selaimessa on vielä edes välilehtiä?

    1. Onhan noita välilehdellisiä selaimia

      Itse olen ainakin tosin huomannut, että vaikka niitä aluksi toivoi ja kun pääsi koittamaan noin pienellä ruudulla, niin ei se tehnyt muutakun sekotti koko touhua ja teki selaamisesta hankalempaa ja kankeaa. Vaikka koneella onkin käytössä välilehdet ja niitä tulee koko ajan käytettyä niin kyllä kännykässä on parempi: keep it simple

  2. En tiedä sitten auttaako tämä, sillä omassa 5800XM:ssa Opera Mobile on auttamattoman hidas… ja esimerkiksi Engadgetin etusivulla mobiilisivun saa asetettua kyllä pois päältä, mutta kun klikkaa artikkeliin niin se aukeaa mobiilisivuna, rasittavaa. Toisena on se, että kun vähänkään nopeampaa skrollaa mihin tahansa suuntaan niin näkyy vain tyhjää ja sen pitää ladata kohta aina vain uudelleen. Varmaankin toimisi paremmin hieman nopeammilla Symbian -puhelimilla, kuten Satiolla tai Omnia HD:llä. Opera Miniä melkeinpä pakko nyt käyttää.

Kommentointi on suljettu!