Nokia: antennin toimivuus meille muotoilua tärkeämpää

Applen painiessa iPhone 4 -puhelimeen kohdistuneiden antenniongelmien kanssa, on matkapuhelinvalmistaja Nokialle avautunut tilaisuus loistaa. Yhtiö kehuskelee virallisessa lausunnossaan käyttäneensä tuhansia miestunteja asiakkaiden käyttötottumuksien tutkimiseen, jotta käyttäjien tapa pitää puhelinta eri tilanteissa saataisiin selville. Näin antenni voidaan sijoittaa paikkaa, jota käyttäjä ei todennäköisesti peitä kädellään.

Suomalaisvalmistaja muistuttaa samalla, että yhtiö toi markkinoille aikanaan ensimmäisen sisäisellä antennilla varustetun puhelimen, joka oli Nokia 8810. Se julkaistiin vuonna 1998. Yhtiö kehuukin asettavansa antennin toimivuuden aina muotoilun edelle, jotta ongelmia ei pääsisi syntymään.

Nokia myöntää Applen tavoin, että tiukka ote puhelimesta voi heikentää kuuluvuutta. Yhtiön tutkimukseen uhraama aika on kuitenkin mahdollistanut sen, että puhelin toimii luotettavasti tosielämän tilanteissa, pitipä laitettaan kummassa kädessä tahansa.

Lähde: Engadget

7 kommenttia

 1. Mm-m aika väsynyttä puhinaa tämä historiantunti antennista.

  Toisaalta vielä väsyneempää oli Applen yritys vetää muut firmat osaksi omaa ahdinkoaan.

  Mutta nyt Nokia jo niitä uusia kiinnostavia laitteita. 1998 never happened ja focus tuleviin muuveihin.

 2. Nokia: halpojen materiaalien käyttäminen meille laatutuntumaa tärkeämpää

  Tuon olisin voinut myöskin uskoa.

  1. Toi nyt oli kyllä taas täysin typerä ja tyhjänpäivänen hitto.

   1. Anteeksi vain, mutta se oli täysin oikeutettu ja omiin kokemuksiini perustuva ”hitto” (kenties aika uusia silmälasiresepti?). Et voi tulla tänne ja väittämään, että jonkun henkilön empiiriset kokemukset eivät ole tosia.

 3. Heh…tuo 8810:hän tuli kuuluisaksi juuri huonon kuuluvuuden takia. Muistan kun tuona vuonna istuin kahvilassa, linkkimasto näkyi ikkunasta ja viereisessä pöydässä mieshenkilö kirosi puheluiden katkeamista juuri kyseisellä puhelimella 😛

  1. Ja mistäs tiedät, että ko. henkilön käyttämän operaattorin antenni oli mainitsemassasi linkkimastossa?

 4. ”Nokia: antennin toimivuus meille muotoilua tärkeämpää”

  No sen kyllä huomaa Nokian puhelimia katsoessa.

Kommentointi on suljettu!