The Wall Street Journal: Nokia etsii uutta toimitusjohtajaa

Arvostettu verkkojulkaisu The Wall Street Journal kertoo kuulleensa huhuja, joiden mukaan Nokia olisi tosissaan etsimässä uutta toimitusjohtajaa. Nykyinen toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo joutuisi väistymään tehtävästään, koska ei ole toistuvista yrityksistään huolimatta saanut yhtiölle aikaan kunnon nostetta älypuhelimissa.

Nokian suunnalta huhuja ei tuttuun tapaan suostuta kommentoimaan. The Wall Street Journalin lähteiden mukaan yhtiössä olisi käyty jo keskusteluja muutamien henkilöiden kanssa, jotka ovat Yhdysvalloista. Nokia on tunnetusti pärjännyt huonosti Amerikassa, joten yhdysvaltalainen toimitusjohtaja voisi helpottaa tilannetta rapakon takana.

Olli-Pekka Kallasvuo on toiminut Nokian pääjohtajana vuodesta 2006. Apple esitteli ensimmäisen iPhonensa vuonna 2007, mutta useiden mielestä Nokia ei ole vieläkään saanut markkinoille puhelinta, joka todella kilpailisi iPhonen kanssa. Ongelmia Nokialle aiheuttaa myös Google Android, jonka nousu markkinoilla on erittäin kovaa.

Lähde: The Wall Street Journal

13 kommenttia

 1. Ylläri pylläri… näitä huhuja on ollut jo niin paljon että menee usko koko huhuihin. Tämä vei kyllä luottamukseni täysin WSJ:ltä. Naurettava väite.

  1. Minä olen siis se vallan toinen Jake ja vahvasti eri mieltä kommenttisi kanssa

   Toivottavasti meitä ei sotketa keskenään.

   Nokian kannalta siis hyvä, jos Kallasvuo poistuu mahd näkyvästi kuvioista.

 2. No mene ja tiedä. Mutta samaisten huhujen mukaan päätös tulisi jo tämän kuun lopulla, joten eipä tämä huhumylly siis kovinkaan kauaa jauha, ennen todellista päätöstä.

 3. ”Arvostettu verkkojulkaisu”

  Heh, samaa ei kyllä voi sanoa tästä. WSJ lienee kuitenkin ensisijaisesti sanoma- tai talouslehti, eikä verkkojulkaisu, kuten esimerkiksi MobiiliBlogi tai Harrin Oma Blogi.

  1. joo arvostettu talouslehti kyllä

 4. opk on todennäköisesti liian kiltti monikansallisen yhtiön johtoon, pärjäisi varmasti paremmin ”pehmeämmällä” alalla.

  uskon, että opk on oivaltanut älypuhelimien tärkeyden nokialle jo pitkään (ei tosin niin pitkään kuin minä) mutta kyvyttömyys käskyttää alaisiaan on puuttunut. suurin jarru nokian sisällä ei sittenkään ole ollut opk. no… kaikki kyllä tietävät kuka tämä todellinen kehityksen jarru on ollut ja valitettavasti on vieläkin!!!

  nokian ainoa toivo on siinä, että opk:n potkujen jälkeen nokin johdon yksi ”satusetä” saa mahdollisimman nopeasti myös potkut.

  nokia tarvitsee uuden innovatiivisen johdon, joka omaa nöyryyttä nähdä nykyiset ongelmat ja rohkeutta tehdä tarvittavat muutokset.

  t. osakkeenomistaja

  1. ketää siis tarkoitat?
   Vanjokea?
   Ollilaa?
   vai?

 5. Tämä olisi tuore tuulahdus Nokian touhuihin.

  Nyt vaan spekulaatiomylly käyntiin: kuka sopisi Nokian seuraavaksi toimitusjohtajaksi? 🙂

 6. Vihdoinkin! Uutta toimaria olisi pitänyt etsiä jo pari vuotta sitten, kun huomattiin että Kallasvuo on aivan pihalla modernista puhelinbisneksestä Applen paistatellessa iPhonella.

  Nokian ongelma on: surkea johto (Kallasvuo,Vanjoki jne), täysin väärä käyttöjärjestelmä, harhakuvat Symbian^3:n mahdollisuuksista, Nokia hidas reagointi markkinatilanteeseen (ei siis myönnetä olevan väärässä ja metsässä rankasti).

  Rautana puhelimet olisivat ihan toimivia, mutta sovellusympäristö ja käytettävyys tuhoaa nuo täysin alleen. Nokian pitäisi tehdä yhtä puhelinta kerrallaan, kuten Apple. Nokia on kyllä ryssinyt tilaisuutensa pahasti täydelliseen ylimielisyyteen ja pahinta tässä on se, että yhtiön johto ei ole kykeneväinen antamaan kenkää vastuunkantajille ja tekemään muutoksia.

  Ihme että osakkeenomistajat antoivat johdon tuhota heidän pääomansa noin pahasti.

  1. No ei muuta kun työhakemusta Nokialle menemään kun kerran niin pätevä olet arvostelemaan ja tarkalleen tiedät missä meni vikaan jne.! Ja katokkin sitte että et mokaa jos virkaan pääset!

  2. Perustapa oikein konsultointifirma ja ala myymään noita vinkkejäsi hyvällä hinnalla Noksulle.

  3. Nokialle yhden mallin politiikka ei kyllä todellakaan sovi. Olisi sulaa hulluutta luopua kehitysmaidenmarkkinoista, kun ne ovat sentään sellaista aluetta, jonka Nokia osaa todella hyvin! Ja siellä on muodostunut mukavasti käyttäjäkuntaa Nokian palveluillekin (ei taida olla laatuvaatimukset niin korkealla, heh).

   Ja ei se Symbian nyt niin mahdottoman huono ole. S^3 vaikuttaa jo paljon paremmalta, vaikka kotinäyttö (vaimikäsenyton) onkin ”vanhahtava”, kun ei ole widgettien vapaata sijoittelua ja muotokin on rajoitettua, mutta vaikuttaisi että paljon on ihan näkyvääkin uudistusta. Ja esim. sähköpostiohjelma on täysin uudistettu, mikä on ehdottoman tarpeellista!

   Seuraavan toimitusjohtajan pitäisi ainakin: Näyttää Applelle närhen munat ja näyttää koko matkapuhelinteollisuudelle mistä kana kusee. Ja lisäksi pitää varmistaa, että lippulaivamalleissa ei ole kämmejä, ne tuntuvat laadukkailta ja parantaa palveluiden laatua ja toimivuutta.

Kommentointi on suljettu!