Apple jatkaa hyökkäystä: näin heikkenee Nokia N97 minin kuuluvuus

iPhone 4 -puhelimen kohtaama negatiivinen julkisuus on saanut Applen hyökkäämään entistäkin kovemmin kilpailijoiden kimppuun. Yhtiön uutuuspuhelin on ollut verkossa esillä kuuluvuusongelmien johdosta, joita esiintyy laitetta tietyllä tavalla kädessä pideltäessä. Ongelma koskee Applen mukaan myös muiden valmistajien puhelimia ja niinpä yhtiö on todistellut väitettään YouTube-palveluun lataamilla videoillaan.

Viimeisimpänä tempauksenaan Apple on julkaissut videon, jossa Nokia N97 miniä pidellään niin, että sen antenni peittyy. Puhelimen kuuluvuus tippuu videolla iPhone 4:n tavoin. Kun käsi viedään pois antennin päältä, palaa kuuluvuus taas normaaliksi.

Nokia on jo ennättänyt kommentoimaan Applen videota. Suomalaisvalmistajan mukaan on vaikea kuvitella, että kukaan N97 minin omistajista pitelisi puhelintaan Applen esittämällä tavalla esimerkiksi soittaessaan tai surffatessaan. Yhtiö kuitenkin myöntää, että signaalin teho voi heikentyä, jos antenni peitetään kädellä. Nokian mielestä video on lähinnä Applen yritys kääntää huomio pois iPhone 4:n ongelmista.

Lähde: DigiToday

28 kommenttia

 1. No tuo selittää miksi kypärä päässä tahtoo puhelut pätkiä, juuri tuommoisella reippaalla otteellahan juuri tungen luuria kypärän ja korvan väliin. Hmph!

 2. ”Nokian mielestä video on lähinnä Applen yritys kääntää huomio pois iPhone 4:n ongelmista.”

  Faktahan tuo on eikä mielipide. Juuri tuollaistahan se on kun pikkulapsi jää kiinni jostain tuhmuuksien tekemisestä. ”Mattikin heitteli omenoita”, vaikka Matin omenat ei ikkunaan osunutkaan…

 3. Niin ja eihän tuo se iPhonen ongelma ole. Eihän siihen tartte koko luuriin kuin pikkurillillä koskea oikeaan kohtaa, että saa kentät alas.. huoh…

  1. Johtuu todennäköisimmin juuri tuosta mitä sanoin. Eli ihminen kytkeytyy antennin kanssa samaan virtapiiriin ja se sotkee koko homman. Kyseessä on oikosulku tai jotain vastaavaa.

   1. Niin? Tuon nyt varmaan jokainen tiesikin jo toistamatta.
    Pointtini oli, että Apple vaan tekee itseään naurettavaksi tässä, kun demoaa ihan eri tavalla muilla kuin mikä se oma ongelma on..

 4. Huomatkaa,. että puhelimen akku on lähes loppu. Nokian puhelimet mene virransäästötilaan kun akku on loppumassa. Virransäästötilassa mylös antennitehoja pudotetaan. Veikkaan kyllä että mikäli Apple olisi kuvannut videon puhelimella, josa ei ole akku lopussa niin mitään signaalin vahvuuden pudotusta ei olisi nähty.

  Tästä jutusta on keskusteltu nyt jo paljon suomaklaisilla keskustelualueilla ja kukaan ei ole pystynyt samaa ongelmaa toistamaan. Eli oma veikkaukseni on, että videolla nähty signaalin kuuluvuuden pudotus johtuu akun varauksen vähyydestä tai sitten joistakin ulkoisista tekijöistäö jotka ei näy videolla.

 5. Lisäksi pitää huomata että vaika N97:ssä signaalin kuuluvuus heikkenisikin hiukan, niin se ei tarkoita itsessään puhelun katkeamista. Nokialaisilla parikin tolppaa signaalivahvuudessa riittää aivan hyvin.

  IPhone 4:ssä taas puhelu katkeaa käytännössä sillä hetkellä kun sormella peittää antennin. Ongelmakin on tarkemmin ajatellen varsin selkeä. Kyse ei ole siitä etteikö radioaallot läpäisisi sormea,vaan todennäköisesti siitä että iPhonen antennin peittävä sormi aiheuttaa oikosulun tai jotakin vastaavaa.

  iPhone 4:ssä on muista nykyään markkinoilla olevista puhelimista poiketen ulkoinen antenni. Eli siis iPhone 4:ssähän metallinen reunus, tai sen osa, muodostaa antennnin. Tämä tarkoittaa, että puhelimessa on ulkoinen antenni, joita ei ole muissa puhelimissa käytetty enää pitkiin aikoihin.

  Kun nyt sitten sormi laitetaan sopivasti antennin päälle, niin ihminen kytkeytyy osaksi antennia. ihminenhän on enimmäkseen vettä ja johtaa siis hyvin sähköä. Eli tässä syntyy joko oikosulku tai jotain vastaavaa. jokatapauksesa ihmisen kytkeytyminen osaksi antennia katkaisee kokonaan puhelun. Kyse ei siis ole pelkästään siitä, että kuuluvuus heikkenee, van siitä että antenni lakkaa toimimasta kuten sen pitäisi.

  Tätä käsitystä tukee se, että Applen tarjoama kuminen suojakotelo poistaa ongelman. Kyse on siis aivan ilmeisesti siitä, että suojakotelo toimii eristeenä siormen ja antennin välissä estäöen oikosulun jne. Mitenkään muuten ei ole selitettävissä se, että suojamkotelo ja sormi yhdessä ei aiheuta ongelmia, mutta pelkkä sormi aiheuttaa.

  Kokeilkaapa joskus ottaa esim matkaradion piiska-antennista kiinni kädellänne, se todennäköisesti muistuttaa siitä, että antenniin ei pidä koskea.

  Tämä vaikuttaa täysin amatöörimäiseltä suunnittelumokalta Applen toimesta. Jokayapauksessa on vastenmielistä että Apple koettaa vetää muut valmistajat mukaan juttuun. Applen tulisi otta avstuu omista virheistään eikä koettaa vetää muita lokaan siirtääkseen huomio pois omista ongelmistaan.

  1. Tarkoitin toki N97:llä nyt N97 Miniä joka Applen videolla esiintyy.

  2. ”Lisäksi pitää huomata että vaika N97:ssä signaalin kuuluvuus heikkenisikin hiukan, niin se ei tarkoita itsessään puhelun katkeamista. Nokialaisilla parikin tolppaa signaalivahvuudessa riittää aivan hyvin.”

   Niin riittää iphonessakin.

   Edelleen jos kaikilla katkeaa puhelut noin helposti jne. niin ihmetyttää miksei se näy missään?. Ei netistä lue raportteja katkenneista puheluista, eikä ole sivukaupalla siitä uutisia, uutisia on ainoastaan, että palkit tippuu.

   Ja kun jatkuvasti Suomalaiset käyttäjät jankkaa, että mitään todellista ongelmaa (katkenneet puhelut) ei ole. Toistaiseksi kukaan ei ole raportoinut yhtäkään katkennutta puhelua n. 3viikon aikana (tai siis mulle ei ole tullut vastaan, toki niitä voi olla, mutta olen kyllä seurannut tätä aihetta enemmän kuin paljon), niin miten tähän pitäisi suhtautua?

   Tulipas muuten vielä parin kuukauden takaa mielenkiintoinen linkki vastaan minkä merkitys on nyt ihan eri, kun silloin kun se julkaistiin

   http://www.digitoday.fi/mobiili/2010/05/06/iphone-operaattori-attlla-tyytymattomimmat-asiakkaat/20106540/66

   Aika tylyä tekstiä, mikä liittyy myös hyvin näkemääni haastatteluun missä kysyttiin joltain jenkkityypiltä onko ongelma uuden iphonen kanssa ollut näkyvä niin mainitsi, että ei ollut huomannut mitään poikkeavaa normaalien AT&T ongelmien lisäksi (tässä vielä haastattelija naurahti mikä kertoo aika paljon). Videossa oli lause tyyliin, ”on surullista, että AT&T verkossa ihmiset eivät voi edes aina soittaa, ei millään puhelimella”

   1. Sulla on kyllä todella valikoiva lukutapa jos sä oletsä et muka ole missään nähnyt kenenkään valittavan katkeavista puheluista. Niitä on netissä vaikka kuinka paljon. netissä on myös videoita, hjoissa yhden ainoan sormen laittaminen tiettyyn kohtaan iphonen kuoressa kadottaa kaikki signaalipalkit ja puhelu katkeaa.

    Ja tolla ei kyllä ole yhtään mitään tekemistä verkko-operaattoprin kanssa, heitä on ihan turha syyttää siitä että se miten puhelinta pidellään vaikuttaa.

   2. Nyt on aamupäivä etsimällä etsitty videoita katkenneista puheluista, katsoin viimisen 3 viikon ajalta todella monta videota ja olen edelleen yhtä vakuuttunut. Paljon oli videoita, että ”could drop call”, ”iv heard it drops calls”.

    Sitten oli uusia videoita missä sanottiin, että on käyttänyt iphonea siitä asti kun se on julkaista ja on huomannut palkkien tippumista, mutta yksikään puhelu ei ole katkennut. Sitten myös tuubin videoissa oli kommentteja, että ei mullakaa ja mulla ole katkenneita puheluita.

    Sitten oli videoita missä sanottiin puhelun katkenneen mutta videossa ei edes näytetty uutta iphonea, aika uskottavaa, tuskin edes koko luuria omistavat

    Sitten tosiaan muutama video missä pitävät pöydällä puhelinta ja tarkoituksella oikeen tarttuvat ongelmakohtiin ja saivat puhelun katkeamaan.

    Kyllä jäi noiden about 40 videon jälkeen edelleen se kuva, että katkeavat puhelut eivät ole yhtään niin yleistä kun voisi kuvitella. Yleensäkin noita uusia videoita oli kauhean vähän, olisin odottanut niitä olevan todella paljon

    Siitä syystä katsoin nimenomaan noita uusia videoita missä oli se päivitetty palkkien näyttö, vaikka sillä ei ilmeisesti vaikutusta juurikaan pitäisi olla niin silti näky videoita missä sanottiin, että tämä ei olisi onnistunut ennen softapäivitystä (tekevät koesoiton sormet ongelmakohdassa)

    Se tuli taas myös esille harvinaisen selvästi, että jokaisella joka ei ole koskaan iphonea käyttänyt/omistanut oli kova tarve käydä kommentoimassa, että luurisi katkoo puheluita 🙂

   3. Kiinnostaisi löytää videoita missä oikeen nostetaan asia esiin ja keskusteltaisiin siitä jossain tv ohjelmassa/haastatteluissa jne. Muutaman tuollaisen näin ja molemmissa käyttäjät sanoivat, että ei ongelmaa

 6. Laitanpahan omankin lusikkani tähän soppaan, vuodesta nakki ja makkara käytin Nokian puhelimia (+50 eri mallia, viimeisimpänä ns. älypuhelimet) ja sitten syystä tai toisesta siirryin HTC:n, Samsungin ja Applen vekottimiin pariksi vuodeksi niin nyt on todettava että jos oikeasti haluat ettei vitutuskäyrä ole jatkuvassa nousukiidossa ja jos oikeasti haluat tänä päivänä niinkin tärkeän työkalun kuin puhelimen niin yksinkertaisesti ei ole vaihtoehtoja. Ilman sarvia ja hampaita vain Nokia täyttää ne kriteerit mitä ensiluokkaiselta työssä tarvittavalta (äly)puhelimelta vaaditaan. Muilla merkeillä voit sitten elvistellä asiasta tietämättömille sukulaisille ja samalla laskeskeksella salaa montako kuukautta on parin vuoden kytkystä jäljellä jonka jälkeen vois taas otta osarilla sen varman ja toimivan ja mikä se nyt olikaan merkiltään…

  1. Niin.. Älypuhelimissahan se ei monesti merkistä ole kiinni, vaan alustasta.. Mitä käyttiksiä sinulla oli?
   Oletettavasti Symbiani on Nokioissasi. Millaiset toiminnot olivat muilta ylitsepääsemättömiä, hämmennä nyt lusikallasi vielä sen verran, muuten kommenttisi infoarvo on nolla?!

 7. Käsi pystyyn joka tosissaan väittää Androidin tai Applen OS:n olevan vakavasti otettavia alustoja kovaan työkäyttöön puhelimissa, WM jossain määrin ei kuitenkaan lähelläkään Sympparia. Sympparia haukkuvat lähinnä ne joiden mielestä suurin ongelma elämässä on se kun Musen video uutuubista ei toistu ilman pientä nykimistä. Mutta viihdepuhelimet/käyttöjärjestelmät onkin erotettava varsinaisista todelliseen tarpeeseen tehdyistä puhelimista/käyttiksistä. Että näin…

  1. Vielä kerran toistan itseäni:
   Millaiset toiminnot olivat muilta käyttöjärjestelmiltä ylitsepääsemättömiä?

 8. Ei ylitsepääsemättömiä mutta ei kokonaisuutena voida pitää minään muuna kuin vähän arvokkaampina leluina.

 9. Minkäslaista se kova työkäyttö puhelimella on?

 10. Ja Mikkikselle toinenkin, on oikein tekstitetty:

 11. Tätä viestiä näpyttellessä soitan iPhone 4g:llä hikinen sormi ”the kohdassa” eikä puhelu katkea. SEURAAVA…

 12. Ai sinulla ei ole ongelmaa, loistavaa 🙂 Voisitko tehdä videon aiheesta koska en ole vielä youtubesta löytänyt sellaista joka todistaisi, että ongelmaa ei ole. Voit myös linkittää jonkun toisen tekemän ja en nyt haluaisi olla kauhean ahne mutta kertoisitko myös millä hakusanalla kannattaa etsiä. Thanks ^_^

 13. Nokia pitäisi antaa tästä reply video jossa Iphone laitetaan pöydälle ja painetaan yhdellä sormella ”antennagate kohtaa”. Typerää vertailla puhelimia näin, mutta tämä menee varmasti läpi suurimalle osalle yleisöstä.

 14. Aika heikko esitys, eihän tossa tipahtanut ees kaikki palkit. 🙂

 15. Oli ihan pakko tähän antenni-jupakkaan liittyen tehdä näppärä & hyödytön ohjelmanpätkä omalle N97 minille (kieliposkessa tietty). Tällä nyt kuitenkin saan aikaiseksi sen mikä applen videotutoriaalilla ei onnistunut – palkit katoaa ja komeasti. 😉 Tosin samaan syssyyn voi sitten testata myös softa-fixin (”ai-joo-palkit-näyttikin-alunperin-liikaa”) sekä loppuhuipennuksena ilmaisen kumikuoren saa päälle tosta vaan. 😉

  http://fi.qutomo.com/appstore/qutomoantenna-qt/

 16. Nokian mielestä video on lähinnä Applen yritys kääntää huomio pois iPhone 4:n ongelmista.

  tottahan se on että apple yrittää kääntää huomion pois ongelmista vaikka se ei tule onnistumaan eli ei kannata syyttää toista merkkiä jostain jos oman merkin puhelimilla on ongelmia myös !!

Kommentointi on suljettu!