Samsung kehittelee rikkoutumatonta AMOLED-näyttöä

Matkapuhelinvalmistaja Samsung haluaa tuoda markkinoille uudenlaisen AMOLED-näytön, joka kestää erittäin kovaa käsittelyä. Yhtiön tavoitteena on saada niin sanottu rikkoutumaton AMOLED-näyttö kaupalliseen käyttöön kahden vuoden sisällä.

Korealaisvalmistajan kehittämä uutuusnäyttö on äärimmäisen ohut ja kestää kovia iskuja. Videolla nähdään, kuinka näyttö ei ole moksiskaan vasaraniskuista, vaikka perinteinen näyttö rapsahtaa samasta käsittelystä pirstaleiksi. Näyttö on lisäksi taipuisa, joka avaa sekin uusia uria matkapuhelinten suunnittelussa. Ilmeisesti mukana ei ainakaan aluksi tulla näkemään kosketussensoreita, joten näyttö suuntautunee perinteisempiin kännyköihin.

Näytön ominaisuuksia esitellään alla nähtävällä videolla.

Lähde: Boy Genius Report

4 kommenttia

 1. nokia esitteli tällaista jo pari vuotta sitten… taisivat todellisuudessa esitellä sampan ideaa. olisihan se pitänyt arvatakin. noksun herrojen aika on kulunut jo muutaman vuoden ajan omien palkkaetuuksien ja osinkojen kehittämiseen. nokian tuloksesta päätellen siitä on tullut kokopäiväduunia.

  ps. ehdottaisin, että v-joki miettisi omalla kohdallaan seuraavaa:
  – mitkä ovat MINUN kolme avaintehtävää yrityksessä nokia?

  pps. opk voisi miettiä seuraavaa:
  – mitä tehtävää toimitusjohtaja ei voi delegoida muille?

  t. osakkeenomistaja

  1. Taipuisat näytöt eivät ole mikään Samsungin keksintö. Noita on hkehitellyt monikin yritys jo pitkään. Samsung vaikuttaa olevan aika pitkällä kehityksessä, mutta kuten Sanottua Samsung ei ole einut, joka noita kehittlee eli jää nähtäväksi kuka ehtii ensin markkinoille.

   Sitäpaitsi jos nyt viittaat siihen Nokian nanotekniikkaan hyödyntävään konseptipuhelinideaan niin se sisälsi paljon muutakin kuin vain näytön jota taipuu. Nokia konseptipuhelin oli mm. kokonaan taipuisa, ei siis pelkästään näyttö. Tuo videolla nähty näyttö on lisäksi vielä kaukana siitä, että sitä voitaisiin hyödyntää konstipuhelimen tapaisissa laitteissa.

   Taipuiien näyttöjentärkrimmät käyttökohteet tulee kuitenkin uskoakseni olemaan ainakin aluksi jossakin aivan muualla kuin kännyköissä, eli en nyt hirveästi alkaisi tässä vaiheessa odottamaan tuolaista näyttöä puhelimiin.

   1. Tuon Nokian konseptipuhelimen malli on muuten nähtävissä Nokian pääkonttorissa näyttelytilassa, johon on koottu Nokian historiansa aikana valmistamia puhelimia sekä konseptipuhelimia.

 2. Kova biisi taustalla!

  Lauletaanko kertsissä että ”AMOLED”? 😀

Kommentointi on suljettu!