Samsungin Windows Phone 7 -puhelin kattavassa testissä

Verkkosivusto Engadget on onnistunut saamaan käsiinsä Samsungin Windows Phone 7 -puhelimen. Kyseessä ei ole mikään tulevista myyntimalleista, vaan alustan testaukseen tarkoitettu prototyyppi. Puhelin muistuttaakin ulkoisesti erittäin paljon Samsung i8910 -mallia.

Puhelimen myötä tunnetun gadget-sivuston toimitus on päässyt tutustumaan Microsoftin loppuvuodesta saapuvaan mobiilialustaan kunnolla. Engadget tarjoileekin sivustollaan erittäin kattavan katsauksen Windows Phone 7:ään, joka kannattaa käydä vilkuilemassa läpi, jos alusta yhtään herättää kiinnostusta. Artikkelissa käsittelyssä ovat muun muassa verkkoselain, viestit, yhteystiedot, Zune-soitin ja Office-toimistopaketti.

Muutamia poimintoja testistä:

 • Moniajon puute ihmetyttää. Ainoastaan Microsoftin omat sovellukset voivat pyöriä taustalla.
 • Mukana ei ole kopio-liitä-ominaisuutta.
 • Omaperäisin käyttöliittymä mobiilimarkkinoilla.
 • Virtuaalinäppäimistö markkinoiden parhaimpia. Voittaa Androidin vastaavan.
 • Kuvat ja yhteystiedot haetaan sosiaalisista palveluista. Ikävä kyllä yksittäisiä tietoja ei voi poistaa, joten jos esimerkiksi tietyt Facebookista haetut kuvat haluaa pois, joutuu Facebook-tilin poistamaan puhelimesta kokonaan.

Testi on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

5 kommenttia

 1. Onneksi sentään Androidillekin on parempia näppiksiä ladattavissa, esim Smart Keyboard, mikä on kerrassaan loistava.

 2. Ko. protomalli ei ole edes Samsungin itsensä valmistama, vaan Microsoft on nimenomaan itse muokannut demoamista varten Omnia hd:n vastaamaan WP7:n vaatimuksia.

  Odotan kyllä todella WP7 puhelimia kauppoihin!

 3. Tuntuu että avoimet alustat jyräävät puhelinalalla. Minulta tulee jäämään MS:n alustat hyllyyn.

  1. Köh- iOs -köh 😀

   Liekköhän tuolla avoimuudella mitään merkitystä tavallisille kaduntallaajille? Avoimuus taitaa olla loppujen lopuksi myyntivaltti vain suhteellisen pienelle porukalle. WP7 on kyllä pakko kehua siitä, että ainakin näyttää erilaiselle! Eipä taida juurikaan olla ”kopioituja” asioita. Ehkä joitakin omituisuuksia, mutta voiko esim. moniajon puuttumista sanoa kopioinniksi?

 4. Ihan loistavaa kamaa, mitä Engadgetin videosta voi katsoa. Smoothia ja erittäin näyttävää. Ihmetyttää kylläkin moniajon ja copypasten puute. Miksi ollaan päädytty Applen haukutuimpiin ”ominaisuuksiin”?

Kommentointi on suljettu!