Videolla Applen 100 miljoonan dollarin testilaboratorio

Applen uuden iPhone 4 -puhelimen antenniongelmista nousi verkossa sellainen kohu, että yhtiö joutui ottamaan asiaan kantaa virallisessa lehdistötilaisuudessa. Yhtiö myönsi ongelman, mutta painotti muiden valmistajien puhelimien kärsivän samoista oireista. Apple päätti kuitenkin lahjoittaa kaikille iPhone 4 -käyttäjille ilmaisen suojakotelon, jonka pitäisi tuoda helpotusta niille, jotka kuuluvuusongelmista ovat kärsineet.

Yhtiö mainosti taannoisessa lehdistötilaisuudessa käyttäneensä paljon aikaa ja rahaa iPhone 4:n antennin suunnitteluun. Apple kertoi investoineensa yli 100 miljoonaa dollaria testilaboratorioon, joka mahdollistaa verkkoyhteyksien luotettavan testauksen. Futuristiseen testilaboratorioon voi kurkistaa sisälle videolla, joka löytyy tutusti jutun lopusta.

9 kommenttia

 1. Tollaset vehkeet ja eivät silti onnistu tekemään toimivaa antennia? lol

  Voisin kyllä löydä vetoa että Nokian testilaboratoriot on 3 kertaa isommat ja kalliimmat.

  1. Nokian testilaboratoriot ovat jossain Intian tai Kiinan perämetsissä.

   1. Niin. Applehan ei halpatyövoimaa käytä LOL

   2. On aivan eri asia missä testilaboratoriot sijaitsevat, ja halpatyövoiman käyttö. Taidat olla trolli.

 2. Iltalehti sai puhelimensa käsiinsä ja kuten odottaa saattoi ei katkenneita puheluita

  ”Kuoleman ote” – tarua vai totta?

  iPhone 4:n ympäröivä antennien liitoskohta on nimetty nettiyhteisöissä jo valmiiksi Lopeta puhelu -napiksi. Ensitestien perusteella saattoi huomata, että antenniongelma ei ollut tuulesta temmattu. Antennin liitoskohdan painaminen sormella yli 10 sekunnin ajan pudotti kuuluvuuspalkkeja täydestä viidestä 1-2 palkin verran Elisan verkossa testattuna.

  Varsinainen ”Death Grip”, eli puhelimen puristaminen kämmenpohjaan 5-10 sekunnin ajaksi teki sen, mitä oli luvattu. Palkkien määrä laski kahteen. Lukuisista yrityksistä huolimatta emme saaneet puhelua kuitenkaan katkeamaan.

  Lue IL-Digin kattava ”Death Grip” -testi netistä ensi viikolla”

  Ensi viikkoa odotellessa

 3. No emmekö vähän aika sitten nähneet videoita Nokian testilaboratorioista ja niistä mielestäni ainakin 2 (siis niistä jotka olivat videolla) sijaitsivat Euroopassa ja yksi oli Kiinassa.

  Pitää kuitenkin muistaa, että kaikki Nokian tehtaat Kiinoissa yms. ovat Nokian perustamia Nokia tehtaita, eikä esimerkiksi Foxconnin kaltaisia hikipajoja mistä Apple tilaa laitteensa. Toki ilmesesti jotkut osat puhelimiin tulevat pitkälti kaikilla valmistajilla myös samoista tehtaista.

 4. Toi Applen mediaosaaminen jaksaa hämmästyttää. He todella saivat läpi tuon ”muilla on samanlaisia ongelmia” ajatuksensa.

  Minulla ei ole tiedossa yhtään puhelinta jossa antennin saa oikosulkuun ilman väkivaltaa. ”Muiden puhelimien ongelmathan” ovat sitä että antenni peitetään. Senhän voi peittää joko kädellä tai esin rakennuksella.

 5. Tuo miksi ”death grip” ei katkaisekaan puhelua?

  Se johtuu siitä, että testiympäristössä on ollut riittävän hyvä kenttä, että tolppien menetyksestä ei ole ongelmaa.

  Miten tämä sitten eroaa niistä Applen demoamista muiden valmistajien ongelmista?

  No, normaalisti puhelin lisää tehoa, jos verkko heikkenee liikaa (käsi peittää antennin, mennään sisätiloihin …) ja puhelu on vaarassa katketa. Applen puhelinkin lisää tehoja, mutta ne valuvat rakenteen takia väärään paikkaan.

Kommentointi on suljettu!