Google Android: 160 000 aktivoitua puhelinta päivässä, kaupassa 70 000 sovellusta

Suurimmalle osalle ei lienee tule yllätyksenä, että Google Android on mobiilimarkkinoilla kovassa nousussa. Viimeisimmät tutkimukset osoittavat, että alustan osuus nousee Amerikassa kilpailijoita selvästi nopeammin. Android on itse asiassa onnistunut syömään osuuksia merkittävimmiltä kilpailijoiltaan omaan kakkuunsa ja noussut Yhdysvalloissa jo peräti 13 prosentin markkinaosuuteen.

Toisen vuosineljänneksen tulosjulkistuksensa yhteydessä hakukonejätti Google paljasti mielenkiintoisia lukuja koskien Androidia. Ensimmäiseksi yhtiö kertoi Androidin kautta tehtyjen mobiilihakujen määrän kasvaneen vuoden 2010 alkupuoliskon aikana peräti 300 prosenttia. Android-puhelimia aktivoidaan Googlen mukaan päivässä 160 000 kappaletta ja Android Marketista löytyy tätä nykyä jo yli 70 000 sovellusta.

Puhelinten aktivoinnit ovat kasvaneet viime neljänneksestä 65 000 kappaleella. Yhtiön mielestä tärkeää on huomata, että entistäkin suurempi osa puhelimista kehitetään täysin ilman Googlen apua.

Android Market -ohjelmistokaupan kasvuvauhti on myös hyvää. Huhtikuussa kaupan tarjonta koostui 30 000 sovelluksesta, joten muutamassa kuukaudessa sovelluksia on tullut lisää 40 000.

Lähde: Boy Genius Report

3 kommenttia

  1. …muuu…tta, onko tää se järjestelmä, josta Nokia (OPK ja/tai Vanjoki) sanoi, ett ei siitä kannata välittää, sehän on vain paperilla…

    Pian voi olla vallan toisinpäin …et Nokia on enää vain paperilla…
    No ei sentään – valoa on sentään näkyvissä (N8) – hiukka jo loppuvuonna ja lisää kirkastuu talven jälkeen ’auringon nousun myötä…’ (N900:n seuraajat)
    ellei siis pimene ennen sitä

  2. Vielä kun tulisi ohjelmistokauppaan meillekin maksulliset (ja ehkä laadukkaammat) ohjelmat. Myös yleinen päivittyminen, kun saataisiin säännöllisemmäksi + käyttis päivittyisi valmistajasta riippumatta.

  3. Loppuvuodesta tuleva Android 3.0 korjannee nuo päivitysasiat (eri asia sitten saako sitä nykyiseen puhelimeen) ja eiköhän täällä Pohjolassa ilmesty jossain vaiheessa käyttöön Marketin maksulliset sovellukset.

Kommentointi on suljettu!