Microsoftin Joe Belfiore: moniajo tulossa Windows Phone 7:ään

Moniajon puutteesta parjattiin vuosia Applea, jonka iOS-mobiilialusta ei antanut mahdollisuutta kolmansien osapuolien sovelluksille suorittaa tehtäviä taustalla. Puute korjattiin vihdoin iOS 4 -päivityksellä, joka toi alustaan moniajon. Sen myötä sovellukset voivat suorittaa keskeisimpiä tehtäviä taustalla.

Seuraavaksi moniajosta tai pikemminkin sen puutteesta saa kuulla Microsoft. Yhtiön tuleva Windows Phone 7 osaa kyllä moniajon, mutta Applen tavoin sitä ei sallita kolmansille osapuolille. Ohjelmistojätin omat sovellukset kyllä rullaavat taustalla, joten esimerkiksi musiikin kuuntelu on mahdollista muita sovelluksia käytettäessä.

Microsoftin ratkaisun takaa löytyy tutut syyt: halu optimoida käyttökokemus ja akun kesto. Moniajon estäminen ei tule olemaan kuitenkaan lopullinen ratkaisu, sillä alustan kehityksessä mukana olevan Joe Belfioren mukaan se aiotaan lisätä Windows Phone 7:n ominaisuuksiin. Aikataulusta ei tässä vaiheessa ole tietoa, mutta yhtiö haluaa löytää parhaan mahdollisen tavan toteuttaa moniajo.

Lisää Joe Belfioren ajatuksista Windows Phone 7:n suhteen on kuultavissa juttumme loppuun liitetyllä videolla.

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1666/

Lähde: Engadget

2 kommenttia

  1. Hölmöähän se olisi julkaista nyt uusi alusta jonka on tarkoitus pyöriä myös kalliissa älypuhelimissa ilman tukea moniajolle.

    Pistää vaan mietityttämään että miten se laiva poukkoilee näin Microsoftilla, luulin että WP7 speksit ja ominaisuudet oli lyöty lukkoon. Mistä moinen äkkinäinen mielenmuutos?

    WP7 ilmeisesti muotouu palautteen mukaan: ensin sitä moitittiin sulkeutuneisuudesta ja sitten kerrottiinkin, että kehittäjät pääsevätkin muuttamaan ennen suljettuja osia käyttiksestä. Nyt tämä. Fiksua?

    1. Kyllähän ”portti” muutoksille on pidetty WP7:n julkistuksesta lähtien auki. Ja olisihan se hölmöä, jos Microsoft ei kuuntelisi palautetta. Eiköhän se Vista ole aika hyvin opettanut siihenkin hommaan.

Kommentointi on suljettu!