HP luottavainen webOS:in suhteen, ei Windows Phone 7 -puhelimia odotettavissa

Tietokonejätti HP on hyödyntänyt vahvasti Windows Mobile -alustaa omissa älypuhelimissaan, joten ei olisi ihme, jos Windows Phone 7 päätyisi muutamiin yhtiön tulevista älyluureista. Näin ei tule kuitenkaan käymään, sillä yhtiössä ollaan erittäin keskittyneitä Palmilta hankittuun webOS-alustaan ja sen hyödyntämiseen.

HP:n Todd Bradley (Personal Systems Group VP) kertoi yhtiön älypuhelinstrategiasta CNBC:n haastattelussa. Bradleyn mukaan valmistaja on sitoutunut älypuhelimissaan webOS-alustaan, josta yhtiö toivoo leipovansa markkinoiden parhaan mobiilijärjestelmän. HP:llä ei siis ole aikeita tuoda markkinoille esimerkiksi Androidiin tai Windows Phone 7:ään pohjautuvia kännyköitä.

Microsoftille saattaa kaikesta huolimatta edelleen löytyä paikka yhtiön mobiilistrategiassa, sillä Bradley mainitsee, että valmistajan suunnitelmia tablet-tietokoneiden suhteen ei ole vielä lyöty lukkoon. On siis mahdollista, että Windows 7 -pohjaisia tabletteja nähdään, vaikka myös webOS:in on kiivaasti huhuttu päätyvän HP:n kosketusnäyttölaitteisiin.

Lähde: Engadget

3 kommenttia

  1. Perhana äänestin kiinnostavuutta kahdella tähdellä kun tarkoitin äänestää vitosella.

    Mielestäni tämä asennoituminen saattaa johtaa lähinnä siihen että suomeenkin saadaan WebOS laitteita. Oli ne nyt käytännössä mitä laitteita tahansa – meikää kiinostaa kyllä.

  2. Ymmärrän kyllä hyvin, miksi HP pysyttelee WebOS:ssä, vaikka yhtä mahdollista olisi ollut valita monen alustan strategiakin. Ihan hyvähän se on, että keskittyy kunnolla yhteen alustaan. On hauska nähdä, tuleeko WebOS-puhelimia esim. Suomeenkin, aiemminhan noiden saatavuss on ollut USA:n ulkopuolella hyvin rajattua.

    1. Saksasta saa lukitsemattomia Palm pre puhelimia suomeen helposti, pienempi muistista mallia jopa kohtuu edullisesti. Yksilöt toimivat suoraan ainakin Soneran, Elisan ja DNA verkoissa. Huonoa niissä on että Palm app catalog on rajoitettu maan ja operaattorin mukaan. Onneksi WebOS:lle on saatavilla 3 osapuolten paketinhallinta ohjelmia kuten esimerkiksi Preware.

Kommentointi on suljettu!