Mainosmoka: Nokialaiset pyörittävät Androidia

Nokialainen pyörittää Androidia? Näin voisi ainakin luulla, kun katsoo Iso-Britanniassa leviävää mainosta, jossa Nokia X6– ja Nokia 5230 -kosketusnäyttöluurien Symbian-alustan tilalle on liitetty Google Android. Jälleen kerran ei voi kuin ihmetellä, mitä kyseisen mainoksen väsääjä on ajatellut.

Salaisissa toiveissa markkinoilla on odotettu, että Nokia julkistaisi Android-pohjaisen puhelimen, joka voisi edistää yhtiön menestystä erityisesti Amerikassa. Toive ei ole toteutumassa ainakaan lähitulevaisuudessa. Nokian Anssi Vanjoki on kertonut, että valmistajalla ei ole mitään aikeita käyttää Googlen mobiilialustaa puhelimissaan.

Nyt nähtävä mainosmoka ei ole ainoa laatuaan. Noin vuosi sitten uutisoimme siitä, kuinka operaattori AT&T markkinoi Nokia E71x -puhelinta BlackBerryn käyttöliittymällä.

Lähde: The Nokia Blog

20 kommenttia

 1. Eikö mainoksen tekijän mielestä Symbian ole näyttänyt visuaalisesti tarpeeksi hienolle, vai mitä tässä on taustalla? 😀

  Todennäköisesti kuitenkin pelkkä inhimillinen erehdys.

 2. Vähän veikkaan että ei tässä mistään mokasta / erehdyksestä ole kysymys.. Miten voikin sattua tällainen juuri kun asia on ollut ajakohtainen mediassa jne!? Taitaa vaan olla pientä piruilua tms Nokiaa kohtaan.

  Mä toivon että Androidia ei Nokiaan ikinä tulisi.. Jotain rajaa siihenkin mihin hyvää softaa tunkee!

  Nexus One FTW!

 3. Vois olla hyvä yhdistelmä..

  Miks noita nokian (ja myös applen) pilkkaajia on joka paikassa nykyään… pitäisivät omana tietonansa kaikki..

  1. Ihmiset vissiin luulee että montaa hyvää ei voi olla samaa aikaa :P..
   tai pitää olla parempi kun naapurilla 🙂

   1. Tuo on kyllä niin totta! Ja kyllä, on tullut itsekin sorruttua samaan!

    Periaatteessahan kaikki älypuhelinalustat ovat omalla tavallaan hyviä. Jokaisella on omat puutteensa/haasteensa, mutta myös hyvät puolensa. 🙂

 4. ”Nokian Anssi Vanjoki on kertonut, että valmistajalla ei ole mitään aikeita käyttää Googlen mobiilialustaa puhelimissaan”.

  Tämä mies on vastustanut monia, monia hyviä asioita nokialla… nokian pörssikurssi kertoo v-joen linjan onnistumisesta! joskus periaatteet ovat kaiken kehityksen esteenä. suosittelisin itsetutkiskelua!

  Eteläkorealainen Samsung ei ole keskittynyt matkapuhelintuotannossaan yhteen ainoaan käyttöjärjestelmään, vaan yritys myy mm. S60-, Windows Mobile- ja Android-ohjelmistoalustalla varustettuja puhelimia… miksihän?

  t. osakkeenomistaja

 5. En ottaisi, koska en haluaisi Googlen vakoilevan minua… :O

 6. Ei se google ainoa ole joka pystyy vakoilemaan sua. Muillakin on ihan samanlaiset mahdollisuudet tutkia sun sosiaalipornoa. Ekaa kertaa näyttää nokia älypuhelimelta noissa kuvissa, kumpa tuo nokian johto vaihtuis pian.

  1. Googlehan se kaikkein pahin vakoojafirma on! Ja moniajoki on Androidisa toteutettu heikommin ku S^3:ssa ja MeeGossa… 😀

 7. Kumpaan lauseeseen haluaisit perusteluja? 🙂

   1. No ainakin viimeksi, kun kokeilin Androidia, sovellusten sulkeminen ei onnistunut suoraan moniajonäkymästä. En tiedä mikä tilanne on nykyään. Ja kyllä Symbianin ja MeeGon moniajot ovat nätimmän näköisiäkin. 🙂

   2. No jaa. Olen itse jo tottunut tuohon Androidin automaattiseen moniajoon. Hyvin menee sovellukset virransäästöön, kun eivät ole aktiivisina päällä, joten ei oikeastaan kaipaakaan varsinaista sovellusten sammutusta, järjestelmä toki tarpeen tullen pistää ohjelmia kiinni asti.

    Ja mitä olen seurannut System monitorilla aina välillä ihan omaksi huvikseni, niin eipä tuo CPU tuosta moniajosta huolimatta kovin suurilla kierroksilla käy, kun Snapdragon osaa laskea kellotaajuutta tarpeen mukaan.

   3. Niin ja Androidissahan ei mitään moniajonäkymää edes ole, ellei lataa jotain 3. osapuolen softaa, joita marketistakin löytyy useita. Niillä saa sovelluksia suljettuakin, jos sellaista harrastaa, itse en ole kokenut tarpeelliseksi.

   4. No sovellusten vaihtaja, vai mikä ikinä onkaan, joka tulee näkyviin menu-nappia pohjassa pitämällä. Ite varmaan 3. osapuolen moniajosoftan lataisin, jos Android-luurin omistaisin.

   5. Ai juu. Siinä näkyy vain kuusi viimeksi avattua sovellusta riippumatta siitä mitkä niistä ovat oikeasti käynnissä. 🙂

    Joskus tulee mieleen, että kyllä se N900:mainen moniajo olisi parempi, kun akkua tuntuu kuluvan, mutta sitten muistaa aina, että oikeastaan tässä kestää akku, erilaisesta moniajosta huolimatta, paljon paremmin kuin N900:ssa. Kun on mulla N900:kin ollut käytössä jonkin aikaa. 🙂

   6. Aivan, oon aina ollu siinä luulosa, että se on avoinna olevien sovellusten lista, oon niin lyhyesti testannu koko Androidia. 😀 Kiitti tiedosta! 🙂

Kommentointi on suljettu!