iPhonen jailbreakkaaminen nyt virallisesti laillista Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa asiakkaat voivat jatkossa poistaa valmistajien matkapuhelimiin asettamat lukitukset täysin laillisesti. Uusien säädöksien mukaisesti käyttäjillä on oikeus poistaa elektroniset lukitukset, jotka estävät esimerkiksi niin sanottujen vahvistamattomien sovelluksien asentamisen älypuhelimiin.

Lukituksien murtaminen on erityisen tunnettua iPhone-käyttäjien keskuudessa, jotka kutsuvat operaatiota jailbreakkaamiseksi. Se on tapa avata iPhonen suljettu järjestelmä vapaampaan käyttöön ja mahdollistaa sellaisten sovellusten asentaminen, joita Apple ei ole virallisesti hyväksynyt. Nyt toimintaa voi harjoittaa täysin vapaasti ilman pelkoa valmistajan mahdollisesta haasteesta lakitupaan.

Muutos selventää matkapuhelinmarkkinoiden tilannetta. On kuitenkin hyvä huomata, että valmistajat saavat jatkossakin tehdä kaikkensa sen eteen, että puhelimiin asetettuja rajoituksia ei ole mahdollista murtaa. Uudet säädökset eivät luonnollisesti anna myöskään oikeutta ajaa luvattomia sovelluksia puhelimissa.

Apple on vastannut uuteen käytäntöön kommentoimalla, että jailbreakkaaminen voi vaikuttaa edelleen laitteen takuuseen. Tässä mielessä operaation toteuttamista kannattaa siis jatkossakin harkita.

Lähteet: Boy Genius Report & Mac Rumors