webOS 2.0 tulossa kuluvan vuoden aikana

Yrityskaupan myötä HP:n palvelukseen siirtynyt Palmin entinen toimitusjohtaja Jon Rubinstein paljasti Fortunen haastattelussa, että webOS-alustaa odottaa merkittävä päivitys. Rubinstein kertoi webOS 2.0 -version valmistuvan vielä ennen vuoden loppua.

Ikävä kyllä Rubinstein ei suostunut paljastamaan uuden alustan ominaisuuksia. HP:n on huhuttu tuovan markkinoille webOS:iin perustuvan tablet-tietokoneen, joten kenties 2.0-versio viilaa alustaa paremmin suuriin kosketusnäyttölaitteisiin sopivaksi. Uusia puhelimia on niin ikään luvassa. Ne näkevät päivänvalonsa todennäköisesti webOS 2.0 -julkistuksen yhteydessä.

HP:n myötä webOS-pohjaiset laitteet saattavat rantautua myös Suomeen. Palmin aikana niiden myynti on keskittynyt vahvasti Yhdysvaltoihin.

Lähde: Engadget

8 kommenttia

 1. Saisipa webos-laitteita Suomeenkin. Tablet kiinnostaisi kovasti ainakin kokeilumielessä. Sopivalla akunkestolla sellasta voisi harkita N900 rinnalle. Ipadin rajoittaminen lapsen mielen tasolle teki laitteesta hankintakelvottoman.

 2. Ainakin minua kiinnostaisi nähdä webOS-alustaan pohjautuvia laitteita myös Suomen markkinoilla. Kuvien ja videoiden perusteella webOS:n ”1. versio” näytti todella hyvälle: moderni, vikkelä, erilainen.
  Erottuu muista. Vaikkei nyt aivan toiselta planeetalta ole, niin kuitenkin erottuu positiivisesti joukosta.

  Toivottavasti nähdään laajemmilla markkinoilla kuin nykyisin, toisi minusta pientä kilpailua.

 3. Tuleekohan Eurooppaan webOS-puhelimia HP:n vai Palmin brändillä varustettuna? Vai tulisiko molempia, suunnattuna eri käyttötarkoituksiin? Vaiko kenties brändillä HP-Palm tai toisinpäin? 😀 Mielenkiintoista nähdä! 🙂

  1. Oma veikkaukseni on, että noita tulee lähinnä Palm -tuotemerkin alla. Kun varsinkin jenkkilässä WebOS liittyy kuitenkin ihmisten mielissä Palmiin, joten luulisi että siinä olisi tarpeeksi perustetta.

   1. Joo näin luulisi olevan. Palm on kuitenkin PDA/puhelinvalmistajana varmasti tunnetumpi kuin HP.

 4. Outoa tämä webOS innostus kommenteissa. Eipä taida muut valmistajat näitä ulos kuin HP, jäänee siis marginaalin asemaan. Vaikka tulisi saataville täälläkin, niin eihän tuolle löydy paljoa sovelluksia tosin kuin Applen ja Googlen alustoille.

  1. No tottakai kiinnostaa.

   Ja voin sanoa että kaikille ei suuri ohjelmistokauppa tuhansine matopeleineen ole välttämättä se ehdottomin juttu nyky älypuhelimissa.

   T: Maemo Repos FTW

  2. Laatu korvaa määrän. Ja sitäpaitsi web on asia numero 1 älypuhelimissa mun mielestä.

Kommentointi on suljettu!