HTC:n ensimmäisessä WP7-puhelimessa SLCD-näyttö, Snapdragon ja 8 MP:n kamera?

Taiwanilaisen HTC:n tulevasta Windows Phone 7 -puhelimesta on levinnyt verkkoon kattava tietopaketti. Älypuhelinvalmistajan tiedetään kuuluvan Microsoftin uutuusalustan tukijoihin, joten vuoto ei sinällään tule yllätyksenä.

Kuvissa esiintyvä laite on todennäköisesti yhtiön ensimmäinen WP7-puhelin, joka saapunee markkinoille loka-joulukuussa. Lopullinen aikataulu riippuu pitkälti Microsoftista, joka on luvannut alustansa valmistuvan loppuvuodesta lomakauden aikoihin. HTC:n lisäksi WP7-laitteita on luvassa myös muun muassa Samsungilta ja LG:ltä.

HTC:n Windows Phone 7 -puhelimesta löytyy ensitietojen mukaan 3,7 tuuman Super LCD -näyttö, kahdeksan megapikselin kamera, LED-salama ja yhden gigahertsin Snapdragon-suoritin. Näytön alla on alustan vaatimat painikkeet kosketusherkkinä näppäiminä.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

 1. Etupuolelta muistuttaa Touch Pro 2:sta, takaa Desireä. 🙂 Hyvältä vaikuttaa. Taitaa kuitenkin jäädä WP7:t kauppoihin kun ei vissiinkään pelaa yhteen kuin Windowsin kanssa.

 2. Mitäs arvelette, onko tuo korkean hintaluokan älypuhelin vai keskiluokan laitteita? Jouluun mennessä 8Mpix kamerassa on tuskin korkean hintaluokan älypuhelimien yksinoikeus, joten ehkäpä odotamme vielä high-end WP7 laitetta.

  Onko WP7 mielestänne ainoastaan (korkean)keskiluokan puhelimia varten?

  1. Eiköhän noita tule suht laajaalti eri segmentteihin. Ei nyt varmaan ihan alimpiin hintaluokkiin, mutta luulisin että suht edullisenkin laitteen tekeminen jo onnistuu, vaikka WP7:n vaatimustaso onkin suht kova.

   Kalliimpia laitteitakin tulee varmasti. Esim. HTC:lta on tulossa todennäköisesti Mondrian-nimellä kulkeva WP7 -puhelin, jossa uudempi versio Snapdragonista, 4,3:n tuuman näyttö jne. Eli periaatteessa jotain HD2:n tyylistä.

 3. Kyllä WP7-laitteet käytännössä ovat aluksi keski- ja ylemmän luokan älypuhelimia, koska kilpailu kohdistuu mm. iPhoneen yms. ”kallimpiin” luureihin ja ominaisuudet ovat sen mukaisia. Valmistajat laittavat luureihin sen verran kalliita komponentteja, että hinnat ovat väkisinkin melko korkeita.

  Vuoden 2011 aikana mallisto laajenee todennäköisesti myös alaspäin usealla mallilla. Itse WP7 skaalautuu raudan mukana, koska minimivaatimusten mukainen rauta tulee jatkuvasti edullisemmaksi.

Kommentointi on suljettu!