General Motorsin autoja voi hallita tulevaisuudessa älypuhelimella

Autonvalmistaja General Motors tuo alun perin Chevrolet Volt -autolle kehitetyn OnStar-teknologian suurimpaan osaan vuoden 2011 mallistoaan. Se on matkapuhelimeen asennettava sovellus, joka mahdollistaa auton eri toimintojen langattoman hallinnan.

OnStar-tekniikan myötä GM:n autoihin integroidaan puhelinverkkoyhteys. Sen ansiosta käyttäjän ei tarvitse olla autonsa läheisyydessä kuten useimmissa etähallintaratkaisuissa, vaan tekniikka toimii siellä missä puhelinkin. Ongelmana tässä on lähinnä vain se, että tekniikan käyttö keventää lompakkoa joka kuukausi 18,95 dollaria.

General Motorsin autoihinsa integroima OnStar sisältää useita mielenkiintoisia ominaisuuksia. Älypuhelimeen asennettavan sovelluksen kautta omistaja voi käynnistää autonsa, lukita sen ovet sekä tarkastella useita keskeisiä tietoja kuten renkaiden ilmanpaineita ja öljyn määrää.

OnStar tulee toimimaan ainakin iPhoneBlackBerry– ja Android-puhelimissa.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

  1. …Mutta ei Symbian- tai meegopuhelmissa. Saa nähdä mikä noista auton ja puhelimen symbiooseista voittaa loppujenlopuksi.

    1. Varmasti MeeGo laitteille väsätään ohjelmat joilla kontrolloidaan myös niiden valmistajien autoja jotka eivät taasen tue MeeGoa suoraan.

  2. Tämä on kyllä ennen kaikkea suuri turvallisuusriski. Itse en ikinä tällaista ohjelmistoa puhelimeeni asentaisi.

  3. Voi pyhä turhuus. Varkaiden tilannetta se varmasti helpottaa 😛

Kommentointi on suljettu!