HTC Desire saa Android 2.2:n tänä viikonloppuna

Google Android -alustan tuorein versio saapuu HTC Desireen tänä viikonloppuna. Taiwanilaisvalmistaja vahvistaa aloittavansa Android 2.2 -päivityksen rullaamisen käyttäjille Euroopassa kuluvan viikonlopun aikana.

Itse alustan sisältämien uudistuksien ja parannuksien lisäksi Desire-käyttäjille on tiedossa myös muita herkkuja. Päivitys tuo puhelimeen 720p-tason videokuvauksen, App Share -minisovelluksen ja älykkään Caller ID -soittajantunnistustoiminnon. Samalla avautuu mahdollisuus synkronoida musiikkikirjasto Applen iTunes-sovelluksesta Desireen.

Google Android 2.2 keskittyy erityisesti alustan yleisen nopeuden parantamiseen. Sen kehutaan olevan jopa viisi kertaa 2.1-versiota sutjakkaampi, joka takaa entistäkin paremman käyttömukavuuden. Käytännöllisten uudistusten joukkoon lukeutuvat mahdollisuus asentaa sovelluksia muistikortille sekä puhelimen 3G-yhteyden jakaminen WiFi:n kautta.

Päivitys on ladattavissa Desireen suoraan verkon yli ilman tietokonetta. Se ei tuhoa käyttäjän puhelimeen tallentamaa sisältöä. Valmistaja suosittelee käyttäjiä lataamaan päivityksen WiFi-verkkoa käyttäen. Puhelin ilmoittaa päivityksen saatavuudesta automaattisesti.

Lähde: Engadget

15 kommenttia

  1. Kertoilehan kommentteja, kun olet Android 2.2:n saanut puhelimeesi. 🙂

   1. Ei nävy vieläkään :/

    Mut joo, pistän sitten vähän infoa, kuhan update tulee. Otin tossa valmiiks 2.1:llä muutaman benchmarkin, näkee sitten näkyykö eroa siinä mitenkään.

 1. Onko legendin 2.2 päivityksestä jotain tietoa?

 2. Upeaa loistavaa mahtavaa, nyt tällä Desirellä jaksaa N8:n saapumiseen asti. 🙂

  1. Toi oli kai joku huono vitsi Make? Vai miksi haluat vaihtaa maailman parhaan puhelimen, joka tällä päivityksellä tulee vieläkin paljon paremmaksi, huonompaan? Etenkin johonkin Nokiaan? Ainoat merkittävät paremmuudet N8:ssa on parempi kamera ja suurempi sisäinen muisti. Eikä jälkimmäiselläkään itseasiassa ole edes kovin suurta käytännön merkitystä.

   Näyttö, mikä on ehkä jopa se merkittävin yksittäinen asia, on N8:ssa selvästi huonompi. Käyttöliittymä on myös Desiressä selvästi parempi, mikä on taas yksittäinen tärkein asia softapuolella ja käytettävyydessä.

   Myös prosessori on selvästi hitaampi kuin Desiressä ja Android on myös käyttöjärjestelmänä parempi kuin Symbian jolle on saatavana laaja valikoima ohjelmia.

   Omapahan on tietenkin valintasi, mutta järkeä siinä ei kyllä ole, ellei sitten puhelimen kamera ole sinulle erityisen tärkeä jostain syystä.

   1. Ei ollut mikään vitsi, ihan tosissani odotan N8:aa Desiren tilalle.

    Desirenstä löytyy pari luoltaan työntävää ominaisuutta. 🙁

    Nokiasta taas muutama mielenkiintoa herättävää uutta ominaisuutta. 🙂

   2. ”Maailman paras puhelin”

    Kiitos tiedosta, täytyykin laittaa hankintaan jos sellainen on nyt viimeinkin saatavilla!

 3. Mulle ainakin tuli jo 2.2 päivitys n. pari tuntia sitten. 🙂 Ei nyt mitään merkittävää eroa ole. Nopeutumisen kyllä huomaa, vaikka ennenkin oli tosi nopea, 720p kuvaus on ihan ok. Muutama uusi ohjelma tuli. Tietysti pieniä ulkonäöllisiä muutoksia joissain ohjelmissa ja käyttöliittymässä. 🙂

  Eipähän tämän nyt periaatteessa pitänytkään mikään jättimuutos olla, kun kyse on vaan 2.1 -> 2.2 päivityksestä. Suurimmat muutokset taitaa tulla sitten Gingerbreadissa vuoden lopussa. 🙂

 4. tiedättekö milloin htc legediin tulee päivitys

 5. Vähän samat fiilikset kuin Mikaelilla täälläkin. Saattaa olla psykologista, mutta jotenkin vaikuttaa vikkelämmältä ihan normikäytössäkin.

  Mutta, pistin sitten läpi nuo muutaman benchmarkin, ja osittain tulokset oli yllättäviä.

  Ajoin kunkin benchmarkin 3 kertaa ja otin keksiarvon.
  Kaikki ohjelmat Marketista ja yllättäen ilmaisena, kun ei olla vielä virallisia kumppaneita googlen kanssa.

  ”Benchmark” :
  Graphic: Eclair 29, Froyo 28
  CPU: Eclair 697, Froyo 2013
  Memory: Eclair 342, Froyo 329
  Filesystem: Eclair 86, Froyo 77

  ”Linpack”:
  MFLOPS: Eclair 6.265, Froyo 30.584
  Time: Eclair 0.86s, Froyo 0.18s
  Norm Res: Eclair 3.36, Froyo 3.36

  ”Quadrant”:
  Eclair: 545
  Froyo: 1156

  Tää testasi usean osan erikseen, mutta antoi vain yhteisen pistemäärän.
  Juttu on outo tuon ”Benchmarkin” valossa, koska tässä testissä ihan huomattavasti nopeammin meni ”I/O” kohta lävitse Froyo:lla kuin Eclair:lla. Odottelin (ehkä 10-20s) ”File system write” kohtaa Eclair:lla, mutta Froyo:lla tuo kohta lipsahti ohitse n. 1s aikana.

  ”Neocore”:
  Eclair: 26.2 fps
  Froyo: 27.8 fps

  Hassua, että näyttäisi siltä, että muuten ollaan samoilla linjoilla, mutta CPU on saanut suuren boostin. Olisin veikannut juuri toisinpäin, että CPU pysyy samoilla linjoilla, mutta filesystem ja memory management ois saanut optimointia lisää.

  (Tämän valossa Heron omistajat olisivat eeerittäin tyytyväisiä, jos tuuppaisivat viel 2.2:n Herolle, koska cpu on ehkä sen heikoin kohta.)

  Pistän tähän viel quoten Mikaelilta: ”Eipähän tämän nyt periaatteessa pitänytkään mikään jättimuutos olla, kun kyse on vaan 2.1 -> 2.2 päivityksestä. Suurimmat muutokset taitaa tulla sitten Gingerbreadissa vuoden lopussa.”

  Nimenomaan. Jäämme toivomaan, että HTC päivittää Desiren vielä tuohon Gingerbreadiin.

  1. Ja jos HTC ei Gingerbreadia tarjoa, niin esim. CyanogenModilla sen saa aikalailla takuuvarmasti. 🙂

   1. Jep, ja eikä ilmeisesti pitäisi kovasti jäädä edes Senseä kaipaamaan, jos tuo 3.0 nyt tuo tullessaan uudelleen suunnitellun UI:n.

Kommentointi on suljettu!