MobiiliBlogin videotesti: Samsung Wave

Korealaisen Samsungin Wave-kosketusnäyttöluuria käsittelevä kolmiosainen videosarjamme saavutti hiljattain päätöksensä. Jos videotestimme on päässyt vilahtamaan täysin ohitse, on nyt hyvä aika kahlata se lävitse. Tarjolla on kattava tietopaketti maailman ensimmäisestä bada-puhelimesta, jonka johdosta se onkin markkinoilla varsin mielenkiintoinen ilmestys.

Sarjan ensimmäisessä pätkässä käydään läpi laitteen rakennetta. Toisessa keskitytään yleisellä tasolla TouchWiz 3.0 -käyttöliittymään. Viimeinen osa on pyhitetty muutamien sovelluksien yksityiskohtaisempaan tarkasteluun. Jotta artikkeli ei menisi ainoastaan vanhan materiaalin lämmittelyksi, on mukaan lisätty video, jossa pääsee ihastelemaan Waven HD-tason videokuvausta.

Rakenne:

Käyttöliittymä:

Sovellukset:

HD-videokuvauksen laatu:

15 kommenttia

  1. Kiitos! 🙂 YouTube ei anna ladata yli 10 minuutin videoita.

 1. Mahtava arvostelu, videot ovat paljon parempi kun tekstimuoto! 🙂

  Kyllä on mietinnässä tuo Wawe kun nykyisestä puhelimesta aika jättää tai sitten toisena vaihtoehtona N8.

  PS. Eikö YouTubeen pysty jonkin päivityksen jälkeen lataamaan nykyään max. 15min videoita. 😉

  1. Mukavaa, että videot kiinnostavat. 🙂

   Pitääpä ensikerralla kokeilla sitten ladata suoraan YouTubeen, vaikka pituutta olisikin yli 10 minuuttia.

 2. Mielestäni Mobiiliblogi voisi siirtyä täysin Vimeoon. HD-kamerat näköjään löytyy, joten miksei käyttää sivustoa joka tarjoaa 100% ajasta käyttäjille jopa sen verran kaistaa että HD-videot latautuvat!

  Vaikka alla jurnuttaa 40M kaista niin joskus YouTubesta yli 360p videot aiheuttavat jo ongelmia.

 3. Uuden bada-alustan puhelin ei nappaa, koska sille löytyy ainakin toistaiseksi vain vähän sovelluksia (ehkä niitä ei-nörtit kaipaakaan) ja autonavigointikin taitaa uupua. Lisäksi kosketusnäyttö on turhan pieni. Puhelimen ainoa valitti on kohtuullisen edullinen hinta, joka voi vedota massoihin.

  1. Sovelluksia löytyy kumminkin jo satoja, enkä ymmärrä miksi niitä pitäisi kymmeniä/satoja tuhansia ollakkaan. Ei puutu autonavigointikaan. Näytön koko on täysin makuasia. Puhelin on just sopivan kokoinen tällä näytöllä, joka kumminkin on 0,1″ isompi kun Nokian 5800 xm- mallissa. Äärimmäisen nopea ja vakaa käyttis. En keksi Badasta mitään pahaa sanottavaa. Mun mielestä täysin turha kirjoitella arvostelevia mielipiteitä pelkällä ”musta tuntuu”- periaatteella, jos kerran ei pienintäkään kokemusta laitteesta ole. Toki jos ei mikään muu puhelimessa kiinnosta kun se, että saa ladata sovelluskaupasta kaiken maailman paskaa puhelimeen, niin ehkä tämä sellaisille ihmisille ei sitten sovi. Hyvää tahtia tosin tulee matskua myös Samsungin markettiin, eikä tarvi rekisteröityäkkään ladatakseen ilmais-ohjelmia kuten Applella. Ja ihan suoraan luurilla myös onnistuu helposti lataus. Ja vinkkinä mobiiliblogille: uudemmassa päivityksessä kyllä on skandit suoraan näppäimistössä.

  2. Samaa mieltä. Ei ole kummoinen laite. Kun mobiilikäyttöjärjestelmien pudotuspeli alkaa, niin Badasta on hyvä aloittaa.

   1. Menes nyt rölli muualle jauhamaan kun et mistään mitään tiedä.

  3. Tuo näyttö on muuten leveyssuunnassa saman kokoinen kuin N8:ssa. N8:ssa kun on kuvasuhde 16:9 ja Wavessa WVGA. Itse tykkää jostain syystä enemmän WVGA:n kuvasuhteesta, koska 16:9 on jotenkin jo liiankin kapea.

  4. Näyttönsä koon vuoksi Wave tuntuukin mielistelevän niitä makuhermoja, jotka arvostavat slimmejä ja käteen sopivia laitteita. Rakennusmateriaalit komppaavat mielestäni tätä tulkintaa.

   Itse Badan käyttö toimii kapeallakin ruudulla hyvin sen herkkyyden vuoksi. Jopa ”mini QWERTY” tekstinsyöttötapa toimii mukavasti.

   nimim. kokemusta on

 4. Mulla on nyt noin 1 Ja puol vuotta ollu toi wave. Hyvää tässä puhelimessa on näyttö ja alumiininen rakenne. Pelejä on vain turhan vähän. esim. angry birdsiäkään ei saa bada 1.2:seen eikä 2.0 päivitystä ole vielä tullut. Itselleni näyttö on turhan pieno. Mutta hintaansa nähden todella hyvä puhelin.

Kommentointi on suljettu!