iPhone 4:n jailbreakkaaminen nyt mahdollista

Perjantaina Suomessa kauppoihin rantautuneen iPhone 4:n jailbreakkaaminen on nyt mahdollista. Kyseessä on toimenpide, joka vapauttaa uutuuslaitteen Applen rajoituksista ja tekee muun muassa mahdolliseksi epävirallisten sovellusten asentamisen puhelimeen.

Tuore jailbreak-ratkaisu on toteutettu käyttäjäystävällisesti, vaikka sen toiminnassa raportoidaankin olevan vielä muutamia ongelmia. Työkalu on joka tapauksessa todettu toimivaksi, mutta jailbreakin toteuttaminen voi vaatia useamman yrityskerran. Operaatio suoritetaan osoittamalla iPhonen Safari-verkkoselain JailbreakMe 2.0 -sivustolle, joka Applen mobiiliselaimen tietoturva-aukkoa hyödyntäen asentaa puhelimeen tarvittavat tiedostot.

Työkalun pitäisi toimia myös muilla iOS-laitteilla kuten iPadillä, iPhone 3G:llä ja iPhone 3GS:llä. Sen toimivuus on varmistettu aina iOS-alustan 4.0.1-versioon asti.

Applen laitteiden jailbreakkaaminen voi vaikuttaa niiden takuuseen. Tämä on hyvä pitää mielessä ennen vankilapaon suorittamista.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

  1. Onko joku jo kokeillut tätä vaikkapa 3GS:ään?

    Ja kertokaapa vielä nuubille että tuleeko Jailbreakin mukana myös yleensä operaattorilukon poisto, vai voiko JB:n seurauksena lähinnä asennella AppStoren ulkopuolisia sovelluksia?

    1. Itse en ole koskaan jailbreakkia toteuttanut, mutta käsittääkseni se ei automaattisesti poista operaattorilukkoa. Se on kuitenkin pakollinen toimenpide lukituksen poistamiseen. Näin olen ymmärtänyt. 🙂

  2. Ei poista lukitusta. Siihen tarvii erillisen softan minkä saa sitten cydiasta. Hienosti meni 7. yrityksellä 3Gs sisään iOS 4.0.1 version kans 🙂

  3. Onnistui ensimmäisellä kerralla 3GS:n kanssa, firmis 4.0.1.

    Ei tosin paljoa ole kaivannut iOS4:n kanssa, lähinnä nyt tuli laitettua viikkojen numerot kalenteriin (WeekInCal) yms pientä 🙂

Kommentointi on suljettu!