Ensimmäisen Android-puhelimen tarina tulossa päätökseen

Google Android -alustan tarina alkoi vuoden 2008 viimeisellä neljänneksellä, jolloin myyntiin saapui HTC:n valmistama T-Mobile G1. Uusien mallien puskiessa markkinoille on maailman ensimmäinen Android-puhelin pitänyt pintansa aina näihin päiviin asti. Nyt sen tarina alkaa kuitenkin tulla päätökseen, sillä puhelin on alkanut kadota muun muassa T-Mobilen, Amazonin ja muiden suurten ketjujen varastoista.

Ominaisuuksiltaan G1 ei luonnollisestikaan pärjää tämän päivän lippulaivamalleille. Se vastaakin nykyään teknisesti edullisemman kategorian Android-puhelimia. Sen ominaisuuksia ovat muun muassa 528 megahertsin suoritin, 3,1 megapikselin kamera, QWERTY-näppäimistö ja 3,2 tuuman kosketusnäyttö, joka on tarkkuudeltaan 480 x 320 pikseliä.

Ulkoiselta olemukseltaan T-Mobile G1 jakoi varsin radikaalisti asiakkaiden mielipiteet. Yleisesti sitä ei pidetty mitenkään erityisen tyylikkäänä, mutta vielä tänäänkin se on yksi harvoista Android-puhelimista fyysisellä QWERTY-näppäimistöllä. Huomioitavaa on erityisesti näppäimistön koostuminen viidestä rivistä, jonka ansiosta mukana on omat painikkeet numeroille.

Näin Google markkinoi uutta alustaa G1:n julkistamisen aikoihin:

Lähde: Engadget

5 kommenttia

  1. Mulla on G1:n hyllyssä. Suunnilleen vuoden ajan tuota tuli käytettyä, välissä tosin oli muitakin puhelimia käytössä. Näppäimistö on kyllä aivan killeri tuossa Saksassa ostetussa, ääkkösetkin saa tosi helposti painamalla Alt- ja A tai O ja tosiaan numeroillekin omat näppäimet. Saisivat kyllä matkapuhelinvalmistajat enemmänkin käyttää viisi rivisiä qwerty-näppäimistöjä.

  2. Aika hurja tuo näppis kyllä. Mutta hurjahan se on vielä MILESTONEssakin: sekava ja oudolla logiikalla aseteltu. Tosin ei tarkoita, että se olisi huono käyttää silloin, omaa kokemusta vain MILESTONEsta ja se toimi OK. Olisikohan siinä toiminut tuo Alt + A ?

    Nojoo, hyvästit G1! G1 mainos viimevuoden huhtikuussa Lontoon metroasemalla sai meikäläisenkin kiinnittämään Androidiin ensimmäisen kerran toden teolla huomiota. 🙂

  3. Ei saa**na, vieläkö tätä on ylipäätään tehty? Minulla ollut kaksi kappalett, viimeisin tuliterillä valkoisilla kuorilla, mutta kaveri feilasi rommauksen (aiemmassa oli huono radio, joten verkko löytyi vain harvoin) ja täten unlock sun muu poistui.

  4. WTF, vieläkö tätä konetta tehdään ylipäätään? Itsellä ollut kaksi, viimeisin oli huonolla radiolla joten verkko ei löytynyt, ja kaveri paskanti uudelleenrommauksen ja unlockit sun muut sanoivat moi moi.

    1. Tuskinpa enää valmistetaan, kun jutussa kerta sanotaan, että alkaa puhelimen myynti loppua varastojen loppumisen takia. Tuskin tuota on valmistettu enää pitkään aikaan, kun Googlella on Nexus Onekin devaajille myytäväksi. Ja muutenkin alkaa Android luureja jo löytymään.

Kommentointi on suljettu!