Motorolalta Android 2.2 -pohjainen älyluuri: Droid 2

Pitkään jatkuneen huhumyllyn jälkeen matkapuhelinvalmistaja Motorola on vihdoin julkaissut suosiota keränneen Droid-mallin seuraajan, joka tottelee nimeä Droid 2. Se on edeltäjänsä tavoin QWERTY-näppäimistöllä varustettu kosketusnäyttöpuhelin, joka saapuu Yhdysvalloissa myyntiin 11. elokuuta Verizon-operaattorin yksinoikeudella.

Puhelin pohjautuu Googlen mobiilialustan uusimpaan Android 2.2 -versioon, jonka parannuksiin kuuluvat muun muassa laajamittainen Flash 10.1 -tuki sekä lisääntynyt nopeus. Googlen lupauksien mukaisesti uutuusversion pitäisi olla parhaimmillaan jopa viisi kertaa aikaisempaa julkaisua sutjakkaampi.

Uutuus jatkaa ulkoisesti vahvasti edeltäjänsä linjalla. Muotokieli mallien välillä on samaa, molempien näppäimistö on nelirivinen ja näytön alta löytyy neljä kosketusherkkää painiketta. Muutoksiakin on tapahtunut, sillä esimerkiksi erillisestä navigointinäppäimestä on Droid 2:ssa luovuttu kokonaan. Seuraajan rakennetta valmistaja kehuu erittäin ohueksi.

Motorola Droid 2:n tärkeimpiä ominaisuuksia ovat 3,7 tuuman kosketusnäyttö, GPS, WiFi, Bluetooth, kahdeksan gigatavun sisäinen muisti, microSD-muistikorttipaikka ja viiden megapikselin kamera. Tehopuolesta huolehtii Texas Instrumentsin yhden gigahertsin OMAP-suoritin. Maininnan ansaitsee myös Swype-tekstinsyöttötekniikka, joka löytyy Droid 2:sta vakiona.

Amerikkalaisvalmistaja ei paljastanut, onko Droid 2:sta mahdollisesti tulossa jossain vaiheessa Euroopan markkinoille suunnattu GSM-versio.

Lähteet: Engadget & PhoneScoop

5 kommenttia

  1. I’d take. Oli se ensimmäinenkin sen verran mielenkiintoinen kapistus.

  2. Tämä versio tästä kapulasta miellyttää jo silmääkin. Tämän voisi ostaakkin jos pellin alta löytyisi jotain mielenkiintoisempaa kuin Android.

    1. Muotoilu on tosiaan parempi kuin ensimmäisessä Droidissa/Milestonessa. Miksi Chrisille ei Android kelpaa? Sehän on älypuhelinalustojen ykkönen ominaisuuksien ja muokattavuutensa puolesta.

    2. Eihän tuossa ole juuri muuta eroa kuin navigointinäppäimen puute

Kommentointi on suljettu!