Google Android nousi ohi RIM:n suosituimmaksi älypuhelinalustaksi USA:ssa

Yhdysvaltojen älypuhelinmarkkinoilla on tapahtunut merkittävä muutos, kun Google Android on noussut maan suosituimmaksi älypuhelinalustaksi. Tutkimusyhtiö NPD:n mukaan Androidin osuus Amerikan markkinoista oli huhti-kesäkuussa 33 prosenttia.

Älypuhelinmarkkinoita on rapakon takana hallinnut pitkään kanadalainen RIM, jonka BlackBerry-alusta on pitänyt paalupaikkaa aina vuoden 2007 lopusta lähtien. Nyt kanadalaisvalmistaja joutui kuitenkin taipumaan, sillä yhtiön alustan osuus toisella vuosineljänneksellä tippui 28 prosenttiin. Kolmatta sijaa pitää 22 prosentin osuudellaan Apple.

Tutkimusyhtiön tilastojen mukaan Yhdysvaltojen myydyin Android-puhelin oli huhti-kesäkuussa Motorola Droid. Sen perässä tulevat HTC:n Droid Incredible, EVO 4G, Hero ja Droid Eris.

RIM:n vastaus Googlen suosiota kasvattavalle järjestelmälle on hiljattain esitelty BlackBerry 6 -alusta. Se sisältää kattavan määrän uudistuksia kuten tuen kapasitiivisille näytöille, WebKit-selaimen ja laajemman tuen sosiaalisille palveluille.

Ensimmäinen uutuusalustaan pohjautuva puhelin on BlackBerry Torch. NPD:n Ross Rubin ei ole kuitenkaan täysin vakuuttunut sen menestyksestä, sillä laitteesta puuttuu suosituille Android-puhelimille ominainen suurikokoinen kosketusnäyttö. RIM:n uutukaisessa kun on vain 3,2 tuuman kosketusnäyttö.

Lähde: Engadget

3 kommenttia

  1. Liity meihin. Myy sinäkin sielusi Googlelle!

  2. Ihan oikein. Evo vasta kolmanneksi myydyin 😮

Kommentointi on suljettu!