Nokia Listings on kehittyville markkinoille suunnattu osta ja myy -palsta

Kehittyvillä markkinoilla tavaroiden ja palveluiden ostaminen on usein hankalaa, sillä luotettavaan tietoon on vaikea päästä käsiksi. Sama koskee myös esimerkiksi työpaikkailmoituksia, koska tarjolla ei ole selkeää kanavaa, jossa ilmoituksia voitaisiin levittää. Näin ollen suurin osa tiedosta kulkee suusta suuhun tai välittäjien kautta, jotka laskuttavat usein luvattoman paljon työstään.

Nokia on kehittänyt oman ratkaisunsa tähän ongelmaan, jota se kutsuu nimellä Nokia Listings. Se on Java-pohjainen sovellus, joka on optimoitu erityisesti Series 40 -puhelimia varten.

Sovellus on yksinkertainen osto ja myynti -palsta, jonka kautta voi myös etsiä työpaikkailmoituksia sekä palveluita. Se toimii GPRS-yhteyden lisäksi SMS-viesteillä, joka tekee siitä erityisen käytännöllisen kehittyviä markkinoita ajatellen. Nokia Listings osaa lisätä ilmoituksiin paikkatunnisteet, jonka ansiosta käyttäjä löytää itseään lähellä olevan tiedon. Sovellus ei vaadi erillistä rekisteröitymistä.

Nokia Listings on beta-asteella ja saatavilla aluksi vain Intiassa. Valmistajan tarkoituksena on kuitenkin laajentaa saatavuutta myöhemmin.

Lähde: Nokia Beta Labs

2 kommenttia

  1. Aivan loistava lisä Nokian kehitysmaa infraan. Jos kännykkäpankki ja kännykkäkauppapaikka toimivat vain Nokian kännyköillä, niin se vaikeuttaa muiden kännykkävalmistajien tuloa markkinoille.

  2. Hienoa, että Nokia osoittaa taas kaikille keskittyvänsä entistä hanakammin vain kehittyville markkinoille.

Kommentointi on suljettu!