Intialaiset esittelivät prototyypin 35 dollarin hintaisesta tabletista

Tablet-tietokoneiden ei tarvitse maksaa satoja dollareita, osoittavat intialaiset IT-alan yritykset. Yhteistyössä intialaisyritykset ovat kehittäneet 35 dollaria maksavan tablet-tietokoneen, jonka prototyyppiä esiteltiin maailmalle heinäkuun lopulla.

Laitteesta tulee löytymään suuri kosketusnäyttö, WiFi-yhteys ja USB-portti. Muistia luvataan kahden gigatavun verran, jolla ilmeisesti tarkoitetaan tallennustilaa, vaikka lopussa nähtävällä videolla puhutaankin RAM-muistista. Tehoja pitäisi löytyä sen verran, että ainakin YouTube-videot pyörivät vaivatta.

Tabletin ohjelmiston osalta ei ole tehty tarkkoja päätöksiä. Videolla nähtävistä prototyypeistä yksi pyörittää joka tapauksessa selvästi Google Androidia. Se olisi monille varmastikin kustomoitua alustaa mieluisampi vaihtoehto muun muassa kattavan sovellusvalikoimansa puolesta.

Intialaisyhtiöt uskovat laitteen hinnan tippuvan kehitystyön ansiosta lopulta alle 20 dollarin. Tabletin tarkkoja saatavuustietoja ei ole vielä paljastettu.

Lähde: DailyMobile

4 kommenttia

  1. Mobiiliblogi.com – viime viikkojen uutiset – jo tänään!

  2. Hyvä juttu! …kun en oo tätä uutisointia siellä muualla silloin joskus (?) nähnyt

    Tästä nähdään, että oikeita osaajia on muualla(kin) kuin länsimaissa

  3. Tais vähän aplodeja oottaa toi jannu tos lopus, kun sano, että hinnaks tulee $35. Ilme ainaki oli sen näkönen, kun niitä aplodeja ei tullu.

Kommentointi on suljettu!