Nokian uusi ja edullinen kosketusnäyttöpuhelin on X3 Touch and Type

Nokian uusi X3 Touch and Type -puhelin (X3-02) yhdistää perinteisen patukkarakenteen ja kosketusnäytön edulliseen pakettiin. Se on yhtiön suljettuun Series 40 -alustaan pohjautuva kosketusnäyttöpuhelin, joka nähdään kaupoissa ennen syyskuun loppua. Valmistaja ilmoittaa laitteen verottomaksi hinnaksi 125 euroa.

Suomalaisvalmistajan tutkimuksien mukaan useat asiakkaat haluavat perinteisen numeronäppäimistön, mutta ovat innokkaita hyödyntämään myös kosketusnäytön tarjoamia etuja. Näppäimistö koetaan erityisen tärkeäksi viestittelyssä, mutta kosketusnäyttö parantaa käyttökokemusta esimerkiksi verkkoselaimen ja musiikkisoittimen osalta.

Edullisesta hinnastaan huolimatta mukaan on mahdutettu kattava määrä ominaisuuksia. Yhteyspuolelta löytyy HSPA, WiFi ja Bluetooth 2.1. Muihin ominaisuuksiin lukeutuvat viiden megapikselin kamera, FM-radio, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja 2,4 tuuman QVGA-kosketusnäyttö.

Yhtiö hehkuttaa uutuutta erääksi ohuimmista puhelimistaan. Laitteen viralliset mitat ovat 106,2 x 48,4 x 9,6 millimetriä ja se painaa vaivaiset 78 grammaa.

12 kommenttia

 1. Siistin näköinen lisäys tuonne halvempaan kategoriaa. Hyvä idea yhdistää touch ja type, luonteva.

 2. Näitä peruspuhelimia on Nokian valikoimassa jo aivan liikaa!

  1. Tämähän on uusintaversio Nokian jo julkaisemasta ja valmistamasta X3 mallista. Siihen nähden tämä touch& type on todella mielenkiintoinen muuvi Nokialta näistä syistä:
   1.) Nokia reagoi nopeasti ja uudisti aivan turhaksi näkemäänsä puhelinmallia näin pienen ajan sisällä. Verratkaa esim. N97:n uusimiseen, johon meni 6kk (vai 8?) + ulos tuli vain fyysisesti pienempi ja raudaltaan rajoitetumpi versio. Ero isovelimalliin ei ollut kovin impressive niin sanotusti. X3:n kohdalla voidaan kuitenkin puhua on aivan täydellisestä re-designaamisesta. Mikä olisi ollut vanhan X3:n markkinarako, muu kuin juuri tuo ”halpa peruspuhelin” kategoria? Tämä re-design on selkeästi kunnianhimoisempi projekti saada oikeasti vähän aaltojakin valmistajan puhelintarjontaan.
   2.) Tuo on melko harvinainen juttu ylipäätänsä että samassa laitteessa on kosketusnäyttö ja näppäimet. Voisinpa veikata että tämä uppoaa todella hyvin peruskäyttäjiin.

   Täällä näkyy vielä toistaseksi vanha X3:
   http://www.nokia.fi/tuotteet/kaikki-puhelimet/nokia-x3/tarkka-tuoteseloste

   YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=xCT7ta83_jA

   Bonus kommentti: Hyvinhän se entisen pressan poika promoaa! 8)

 3. Ihankuin Nokialla ois muotoilija vaihtunut tai sitt johtotaso ois vihdoin alkanut jymmärtää muodon vaikutuksen ja merkityksen ostopäätöksiin…
  Nätin näköinen luuri ja hieno oivallus yhdistää kosketusnäyttö ja perinteinen näppäimistö

 4. Nokia E72:n käyttäjänä olen haaveillut laitteesta, jossa olisi E72-tyyppinen kompakti qwerty-näppäimistö ja esimerkiksi 2,8-tuumainen kosketusnäyttö. Kauankohan tarvitsee haaveilla?

  1. Nokia on todella kova apinoimaan itseään, eli veikkaanpa että tämä innovaatio leviää myös muihin valmistajan sarjoihin.

   Mielenkiinnolla odottelen tällaista laitetta itsekin!

  2. Kannatan, 2.8″ kosketusnäyttö + qwerty. Samalla qwertystä saadaan tarpeeksi iso, kun näyttö 2.36″ => 2.8″

   Nokia säästösyistä siirtynyt pienempiin ruutuihin N95 8GB ja E62 -mallien jälkeen? Näissähän oli 2.8″ näyttö.

 5. Viikko sitten tuli kyseinen puhelin hankittua. Parin päivän käytön jälkeen kävin hakemassa vielä pari lisää muillekin perheen jäsenille. Kaikille omat värit 🙂 Puhelin toimii erinomaisesti. Parasta laitteessa on tuttu symbianlogiikka. Sitä juuri puhelimelta haluankin. Erinomainen puhelin omaan tarpeeseni!

 6. Kosketusnäyttö on huono esim viestin lukemisessa sekä valikoissa valitsee liian herkästi sormen kosketuksesta.Mielestäni tällainen yhdistelmä perinteinen/kosketusnäyttö on turha. Kaiken kaikkiaan huono puhelin,valitettavasti

 7. Pääseekö tolla puhelimella 3g nettiin koska minulla on kokemuksia noista nokian s60 kännyköstä ett vaikka on sanottu ett on 3g ja viel näkyy sie palkin vieres se 3g juttu niin silti ei mee sillä nettiin vaan sinne tulee se e ta g? Eli voisiko joku kertoa että pääseekö tolla puhelimella 3g nettiin?

 8. anteeks siis s40 alustalla ei tolla s60 mitä sanoin

Kommentointi on suljettu!