Chrome to Phone puskee linkit Android-puhelimeen

Google tarjoilee Chrome-verkkoselaimen käyttäjille mielenkiintoista Chrome to Phone -lisäosaa, joka yhdessä Android-puhelimen kanssa mahdollistaa muutamia käytännöllisiä kikkoja. Lisäosa löytyy Google chrome extensions -verkkosivustolta ja puhelimeen asennettava sovellus tutusti Android Market -sovelluskaupasta. Harmillisesti Google vaatii käyttäjiltä jälleen Androidin uusinta versiota, joka on tässä tapauksessa 2.2.

Lisäosan avulla käyttäjät voivat lähettää linkkejä suoraan tietokoneelta puhelimeensa. Ominaisuus on kätevä esimerkiksi silloin, kun tietokoneelta joutuu siirtymään tien päälle, mutta haluaa jatkaa surffausta puhelimellaan.

Pelkkien linkkien lisäksi puhelimeen voi lähettää muutakin tietoa. Googlen karttapalvelusta voi puskea puhelimeen navigointitiedot, joka avaa puhelimessa automaattisesti karttasovelluksen. Verkkosivustoilta on myös mahdollista lähettää puhelinnumeroita omaan kännykkään, joka säästää käyttäjän jälleen turhalta näpyttelyltä.

Lähde: UnwiredView

4 kommenttia

  1. Eipä kannata hirveesti tätäkään Googlen tuotetta hehkuttaa, ei toimi Suomessa, enää, ainakaan ilman virittämistä.

    Chrome to Phonen kehitysversiot (jotka ladataan code.google.com/p/chrometophone -sivustolta ja asennetaan manuaalisesti) toimivat kyllä, mutta uusi 2.0 -versio, joka pitäisi hakea Android Marketista, ei.

    ”The Android app is currently only available in English in the following countries: US, Canada, Australia, Great Britain, Ireland, New Zealand, and South Africa. We will be extending to additional countries in the next few weeks.”

    1. Sepä harmi, tosin eipä noita Android 2.2 -luureja Suomesta vielä juurikaan löydy.

  2. Tää on niin hanurista. Itsellä on Androidiluuri kuukautta vajaa vuoden vanha ja lisäherkkujen tuleminen tyrehtyy jo nyt. Ketuttaa tällainen kaluston uusimishoukuttelu. Eräällä toisella hedelmävalmistajalla sentään vielä vuodenkin jälkeen tulee päivityksiä ja lisäominaisuuksia. Ei tosin sillä etteikö olisi jo tehnyt muutaman tusinaa kertaa heittää tuo oma luuri kiviseinää päin ja ostaa uusi 😛

  3. Ihan kätevältä sinäänsä vaikuttaa mitä nyt kokeillu muutaman kerran Herossa 2.2 Romilla. Mahdollisuusksia kait tämmösellä on vaikka mihin.

Kommentointi on suljettu!