Microsoft julkisti Windows Phone 7:n ensimmäiset Xbox Live -pelit

Windows Phone 7 -alustan ominaisuuksissa keskeistä roolia näyttelee mobiilipelaaminen. Ohjelmistojätti on integroinut osaksi mobiilialustaansa Xbox Live -palvelun, joka tuo käyttäjän ympärille yli 25 miljoonasta aktiivisesta pelaajasta koostuvan yhteisön.

Mobiilipelimarkkinoilla menestyminen edellyttää paitsi hyviä oheispalveluita, niin luonnollisesti myös kattavaa ja laadukasta pelivalikoimaa. Microsoftin hiljattain julkistama lista Windows Phone 7:lle kuluvan vuoden aikana saapuvista peleistä lupaa tarjonnan osalta ainakin hyvää. Yhtiö on saanut alustan taakse suuria nimiä kuten Gameloftin, Konamin, THQ:n ja Digital Chocolaten.

Alustalle on luvassa muutamia erittäin tunnettuja pelejä: Asphalt 5, Assassins Creed, Castlevania, Earthworm Jim, Guitar Hero 5 ja Halo Waypoint. Tarjontaa lähemmin voi tarkastella lähdelinkistä.

Itse pelien lisäksi tärkeää osaa näyttelee Xbox Liven sisältämät ominaisuudet. Käyttäjä pääsee muokkaamaan profiiliaan 3D-avatareilla ja vertailemaan saavutuksia kavereiden kanssa. Ei ole syytä myöskään unohtaa vuoropohjaista moninpeliä tai yhteydenpidon mahdollistavaa chat-toimintoa.

Lähde: Engadget

2 kommenttia

  1. UGH Halo kuulostaa aika coolilta. Kohtahan sitä jo väännetään cs:ssää ihan oikeasti mobiilisti ja naksutellaan wowia menemään eiks jeh?

  2. Selvennyksenä se, että nämä pelit ovat siis WP7:lle saatavia Xbox Live -pelejä. Puhelimen Xbox Liveen ja sen pelikauppaan eivät kaikki kehittäjät pääse avoimesti kehittämään hieman samaan tapaan kuin Xbox 360:ssäkin.

    Tämän lisäksi pelikehittäjät voivat tehdä pelejä, jotka levitetään avoimen Windows Phone Marketplacen kautta (puhelimen applikaatiokauppa). Pelit voivat olla maksullisia tai ilmaisia (tai kokeiluversioita).

    Windows Phone tarjoaa siis molemmat mallit pelikehittäjille ja nähtäväksi jää, niiden edut. Nythän kehittäjien päänvaivana ovat jatkuvasti laskewvat sovellusten hinnat sovelluskaupoissa ja uusien sovelluksen löytämisen hankaluus isosta massasta. Xbox Live tarjoaa kontrolloidun alustan, josta hyötyy myös kuluttaja, koska pelit tulevat olemaan laadukkaita.

Kommentointi on suljettu!