Adobe AIR tulossa Androidille loppuvuodesta

Ohjelmistotalo Adobe panostaa Android-mobiilijärjestelmään, eikä ihme, sillä sen osuus älypuhelinalustoista kasvaa jatkuvasti. Flash-tekniikan saavuttua vihdoin Androidille aikoo yhtiö kohdistaa katseensa seuraavaksi Adobe AIR -teknologiaan, jonka 2.5-version on tarkoitus tuoda tuki Googlen mobiilialustalle. Adoben tavoitteena on saattaa projekti loppuun vuoden 2010 viimeisen neljänneksen aikana.

Adobe AIR on työpöytäjärjestelmistä tuttu tekniikka, joka mahdollistaa samojen sovellusten ajamisen teknologiaa tukevilla alustoilla. Se on saatavilla muun muassa Windowsille ja Mac OS X:lle. Kehittäjille se tarjoaa joustavan ympäristön ja mahdollisuuden luoda sovelluksia yleisiä web-tekniikoita hyödyntäen.

Kehittäjät tulevat pääsemään Android-tuen myötä käsiksi puhelimen ominaisuuksiin kuten kameraan, mikrofoniin, kiihtyvyysanturiin ja GPS:ään. Sovelluksissa voidaan lisäksi hyödyntää rautatason grafiikkakiihdytystä sekä monikosketusta.

Tekniikka ei tule toimimaan kaikissa Android-puhelimissa, sillä vaatimuksena on vähintään ARMv7-suoritin, OpenGL ES 2.0 -tuki ja Android 2.2. Jos laite pyörittää Flash 10.1:tä, tukee se Adoben mukaan suurella todennäköisyydellä myös AIR-tekniikkaa.

Lähde: Engadget