Qualcomm haluaa 1,5 gigahertsin Snapdragoninsa markkinoille tänä vuonna

Yhden gigahertsin suoritin on ollut arkipäivää huippuluokan älypuhelimissa jo tovin. Yleensä laitteista löytyy Qualcommin Snapdragon-siru, joka on noussut erittäin suosituksi kovemman hintaluokan älyluureissa.

Seuraavaksi älypuhelimissa tullaan näkemään yli yhden gigahertsin kellotaajuuksia sekä moniydin suorittimia. Qualcomm aloitti jo kesällä tuplaytimellisten MSM8260– ja MSM8660-sirujen toimittamisen, jotka tykyttävät 1,2 gigahertsin kellotaajuudella. Seuraava askel tästä on 1,5 gigahertsin Snapdragon-piirisarja, jonka siruvalmistaja haluaa saada markkinoille jo kuluvan vuoden aikana.

Tuleva siru on mallinimeltään QSD8672. Se pohjautuu ARM-tekniikkaan ja rakennetaan 45 nm:n prosessilla. Suoritin osaa säätää molempien sirujen kellotaajuudet tarpeiden mukaan, joka on erityisesti akun keston kannalta tärkeä ominaisuus. Siru tukee tutusti myös 1080p-tason videon toistoa sekä HDMI-liitäntää.

Qualcommin mukaan siru suuntaa edullisiin kannettaviin, tabletteihin ja matkapuhelimiin. Ensimmäiset sirut on tarkoitus saada muutamille valmistajille jo ennen joulua. Siihen pohjautuvia laitteita joudutaan kuitenkin erittäin todennäköisesti odottelemaan ensi vuoden puolelle.

Lähde: Engadget

2 kommenttia

Kommentointi on suljettu!