Nokia N9:n verkkoon vuotaneet tekniset tiedot herättävät epäilystä

Suomalaisen Nokian tulevasta MeeGo-puhelimesta valui viime viikolla verkkoon ensimmäiset kuvat, jotka antavat luvan odottaa suurta kosketusnäyttöä, QWERTY-näppäimistöä ja metallista runkoa. Puhelin kantaa nimeä Nokia N9 ja sen julkistuksen pitäisi tapahtua vielä kuluvan vuoden aikana.

Puhelimen tekniikka on pysynyt tähän asti salassa erittäin hyvin. Tuoreet huhut korjaavat tilanteen väittämällä, että laitteesta löytyisi yhden gigahertsin Snapdragon-suoritin. Tätä pidetään yleisesti varsin epätodennäköisenä, sillä aikaisemmin Nokia on puhunut uutuuslaitteen perustuvan OMAP3-piirisarjaan. Suunnitelmat ovat voineet toki muuttua ja onhan esimerkiksi Qualcomm vihjaissut sirunsa päätyvän Nokian puhelimiin ainakin Symbian-mallistossa.

Nokia N9:n muita ominaisuuksia ovat huhun mukaan neljän tuuman WVGA-kosketusnäyttö, HSPA+, WiFi b/g/n, viiden megapikselin kamera, 512 MB:tä RAM-muistia, yksi gigatavu ROM-muistia, 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja microSD-muistikorttipaikka.

Lähde: UnwiredView

10 kommenttia

 1. High End puhelimessa pitäisi olla enemmän resoluutiota sekä näytössä että kamerassa. RAM:iakin on niukasti. Tallennustilaa on riittävästi. Toivottavasti specsit tästä muutuvat.

 2. Ihan kiva, mutta pyöriikö siinä Android-käyttöjärjestelmä? Taistelin puoli vuotta N900:n hitauden, käyttöliittymän surkeuden, vähäisen sovellustarjonnan jne. kanssa. Lopulta hankin Android-pohjaisen laitteen, joka on kuin eri planeetalta helppokäyttöisyytensä, nopeutensa, sovellustarjontansa, muotoilunsa ym. takia. Nokialla on toivoton urakka kuroa kilpailijoiden etumatka kiinni…

  1. Ei, vaan MeeGo, joka pyyhkii roboteilla pöytää!

 3. Yhdyn 1. kommenttiin, megapikseleitä kamerassa on tolkuttoman vähän, mikäli huhu pitää paikkansa. Tosin 5 MP on ihan riittävä määrä, jos optiikka on huippuluokkaa (mitä se ei kännykkärungossa oikein voi olla…).

  1. Iphone 4:ssä ja omistamassani N82 on kamerat kännyköiden parhaimmistoa, ja kummassakin ”vain” 5 megapikseliä.

 4. Taitaa olla puuta heinää nämä speksit. Jostain luin että olisi 12mp kamerakin tuossa sekä TI:n 1 Ghz prosessori. Parempi odotella tietoja luotettavammasta lähteestä kuin kiinalaiselta sivustolta.

 5. Näyttää todella hyvältä. Ehkä näppäimet voisivat olla saman väriset rungon kanssa… Muuten tuo on varsin litteä ja hyvin muotoiltu. Kun N8:aan laitettiin 12mp kamera, siitä tuli ruma möhkäle. Tämä on paljon parempi. Odotan, että Meegosta tulee hyvä käyttöjärjestelmä.

 6. 5 Mpix on pieneksi kännykkä kennoksi enemmän kuin tarpeeksi. Suurin osa kuluttaja hönteistä ei vaan ymmärrä, että 5 megapiksliä riittää A3 tulosteeseen.

  Voi olla, että joskus tekniikkaa mahdollistaa kohinattoman 8 Mpix kännykkä kokoluokan kennon, mutta siihen kuluu vielä erittäin runsaasti aikaa.

  Apple on fiksu kun ei hämää kuluttajia ns maksimaalisella megapikseli määrällä.

 7. Vaikka tää onkin juttuna jo vanha ja ’hapantunut’, niin pisti silmääni noiden kiinalaisten, vai kenen lienee, lähteen mainitsema OS=Symbian… kun hain huhuja mahd tulevasta N9-Meego-kännystä

  No kuva on oikea, mutt tekstistä en sano mitään, kun en tiedä, muuta kuin, ett tuossa luurissa on MeeGO-OS …ja sen sitten taas tiedän.

 8. On kyllä todella hölmöä Nokian puolelta jos he N8:n kiitosta saaneen 12 megapikselin kameran xenon-salamineen jättävät pois!! Se on kuluttajien aliarviointia ja voisi kuvitella, että tässä tilanteessa he ymppäävät kaiken tietotaidon yhteen kännykkään pitääkseen kilpailuasemansa.

Kommentointi on suljettu!