Sonyn innovaatio vähentää puhelinten sisäistä johtosekamelskaa

Japanilainen Sony on kehittänyt uuden kaapelin, joka tulee vähentämään matkapuhelinten sisäisten johtojen määrää. Yhtiö kutsuu keksintöään nimellä ”single wire interface technology”, joka mahdollistaa datan ja virran kuljettamisen samaa kaapelia pitkin.

Innovaatio perustuu yhteen kuparikaapeliin, jota pitkin voidaan siirtää muun muassa video- , audio- ja ohjaustietoja molempiin suuntiin. Aikaisemmin eri signaalit on jouduttu jakamaan useille kaapeleille, jotka vievät tilaa ja voivat heikentää puhelinten käyttöikää. Sony uskookin keksintönsä mahdollistavan joustavamman muotoilun sekä paremman kestävyyden ja toimintavarmuuden.

Valmistajan mukaan innovaation avulla voidaan korvata jopa 22 kaapelia yhdellä ainoalla johdolla. Tekniikalla päästään jopa 940Mbps:n tiedonsiirtonopeuksiin. Virtaa kuuluu siirroksen aikana 10-80 milliwattia.

Lähde: Sony

5 kommenttia

  1. Miten ihmeessä näin yksinkertaista juttua ei ole aikaisemmin keksitty? Heittapuolena taitaa olla ainakin puhelimen korjaamisen vaikeutuminen, kun kaikki kulkee yhden johdon sisällä.

    1. Korjaaminenhan voi jopa helpottua, jos ongelmaan kuin ongelmaan auttaa yhden johdon vaihto. 😀

  2. Autoissahan tämä on ollut arkipäivää jo vuosia (CAN-väylä). Ihme tosiaan, ettei kukaan ole aikaisemmin ajatellut käyttää sitä pienelektroniikassa.

  3. Niin, onhan noita lähiverkkolaitteitakin jo, mitkä sähköverkossa kuljettavat datan. Miksei tämä yleisty kaikkialle?

  4. toisaalta kun esim. Nokian puhelimen avaa niin eipä siellä montaa johdon pätkää ole näkyvissä. kaikki on integroitu piirikortille.. eli tuskin keksintö kovin puhelimen rakennetta yksinkertaistaa

Kommentointi on suljettu!