Samsung Galaxy Tab videolla, tekniset tiedot tarkentuivat

Samsungin Android-pohjaisen tabletin olemassaoloa ei tarvitse enää arvuutella, sillä korealaisvalmistaja vahvisti laitteen muutama päivä sitten julkaisemallaan ennakkovideolla. Tulossa on Android 2.2 -pohjainen kosketusnäyttölaite, josta katselupinta-alaa löytyy seitsemän tuumaa.

Arvailujen varaan yhtiö jätti laitteen tarkemmat tekniset tiedot, sillä niistä taannoisessa paljastuksessa ei hiiskuttu. Tuoreimmat huhut korjaavat ominaisuuksiin liittyvät aukkopaikat. Niiden mukaan Galaxy Tab on varustettu 3G:llä, Bluetooth 3.0:lla, WiFi:llä, GPS:llä, etupaneelista löytyvällä kameralla ja muistikorttipaikalla. Laskentatehosta vastaa todennäköisesti yhden gigahertsin ARM11-suoritin.

Kosketusnäytön tarkkuudeksi on vahvistumassa 800 x 480 pikseliä. Kuvasuhteeltaan näyttö on 16:10. Yllättävää on, että näyttö tukeutuu huhujen mukaan LCD-tekniikkaan AMOLED:in sijaan. Sisäistä tallennustilaa löytyy mallivariaatiosta riippuen joko 16 tai 32 gigatavua. Painoa uutuudella on tietojen mukaan erittäin kohtuulliset 370 grammaa.

Samsung tulee paljastamaan Android-tablettinsa tarkat tiedot ensi viikon torstaina pidettävässä lehdistötilaisuudessa Berliinissä.

Lähde: UnwiredView

9 kommenttia

 1. SuperAMOLED -näyttö olisi ollut tässä kiva, mutta ilmeisesti olisi nostanut hintaa liikaa. Myös reso voisi olla nykyistä suurempi.

 2. Aika tökkivää… Ei vedä vertoja ipadille.

  1. Eipä tuossa oikeen mikään muu tökkinyt kun selain ja sen selittää varmaan noi about 5 flash mainosta, nehän sen tökkimään pistää

 3. Mikähän mahtaa olla tällaisen laitteen tehtävä?

  1. Sen päättää varmaan jokaisen omat käyttötottumukset, eiköhän nämä enimmäkseen ole käteviä surffilautoja

   Jos et keksi mitä laitteella tekisit, se tuskin on sinua varten

  2. Komppaan mikkistä; jos et itse keksi tekemistä sille, se tuskin on sinua varten suunniteltu. Mikä ei siis missään tapauksessa ole huono kummankaan kannalta. Varmasti on satoja laitteita mille itse keksisit käyttöä ja minun taasen ei tartte ajatella kahta sekuntia, että keksisin tuolle Tabille jo muutamia kymmeniä käyttöjä…

   Itse ainakin odotan tuota kuin kuuta nousevaa. Varsinkin, jos speksit paljastuvat sellaisiksi (ja että Samsung niin tekisi), että se voisi tulevaisuudessa päivittyä Android 3.0:aan, on laite todella houkutteleva.

   Ehkä se on hieman isohkon kokoinen joihinkin tarkoituksiin, mutta jos tuolla voi soittaa normaaleja puheluja ja lähettää tekstiviestejä, voisin helposti korvata tuolla sekä läppärini, että puhelimeni. 7″ on lähes täydellinen kompromissi kuljetettavuuden ja näytön koon välillä <3

   Mieluummin olisin tietty ottanut sen korkeamman resoluution, mutta kyllä tuollakin jo hyvin pärjäilee.

 4. Huhujen mukaan laitteelle tulee hinnaksi suomessa n. 700€ 🙁

 5. vertailu iPadiin on tietysti luontaista, mutta Tabissa on mm. puhelin ja kamera, joten se on todellinen hybridi, joka yhdistää tabletin ja kännykän. Tähän ei iPad pysty… kooltaa laite myös houkuttelee kannettavuudellaan. iPad kikkailu jää kyllä toimistolle/kotiin, ja sitä varten pitää edelleen olla läppärilaukku, kun Tab sujahtaa nätisti povitaskuun.

 6. eiköhän tuon hinta asetu lähemmäs tonnia kuin 700€?

Kommentointi on suljettu!