TAT esitteli konseptiasteella olevan Velvet-käyttöliittymän MeeGolle

Tulevina vuosina markkinoilla nähdään laajakirjo erilaisia tablet-tietokoneita, joissa toimiva ja näyttävä käyttöliittymä on eräs tärkeimmistä ostopäätökseen vaikuttavista tekijöistä. Osa laitteista pyrkii tarjoamaan tietokoneista tutun käyttöympäristön ja toiset tukeutuvat matkapuhelimista tuttuun käyttöliittymään.

Markkinoilla tullaan näkemään myös tabletteja, joiden käyttöliittymä on pyritty sorvaamaan alusta alkaen päätelaitteen ominaisuudet ja käyttötarkoitus huomioiden. Tähän pyrkii ruotsalainen TAT, joka esittelee jutun lopussa omaa konseptikäyttöliittymäänsä MeeGo-alustalle. Velvet on visuaalinen käyttöympäristö, joka hyödyntää tehokeinoina muun muassa varjoja ja 3D-efektejä.

TAT on vuonna 2002 perustettu yritys. Sen yhteistyökumppaneina on matkapuhelinalan suurimpia toimijoita kuten Motorola, Samsung ja Sony Ericsson.

Lähteet: FoneArena & Wikipedia

13 kommenttia

 1. näyttää lelulta 😀 miten käyttöliittymä voi näyttää lelulta

 2. Kyseisellä firmalla on ollu ennenkin varsin hienoja virityksiä, mutta koskaan valmista tuotetta ei ole tullut uunista pihalle..

 3. Heh:D
  Käyttöliittymä näyttää jotenkin liian koristellulta ja söpöltä. Se muistuttaa jotenkin lasten lelua.

  1. Just tyypillistä, mikään ei tunnu joillekin kelpaavan. Jos mitään silmäkarkkia ei ole niin sitten valittaan ja jos sitä on niin sitten valitetaan taas.

   1. Sitäpaitsi pitää nyt muistaa, että esim noi teman pastellivärit voi vaihtaa teemaa vaihtamalla.

    Jos tuo on tarkotettu älypuhelin/mobiilitioetokone käyttöliittymäksi, niin pakko kyllä sanoa että en itsekään kyllä moisestatuosta erityisesti innostu vaan enemmän on mieleen se mitä Nokia on saanut aikaan MeeGon ännykkä versiolle. Tosin kuten edellä sanoin, niin tuohon uutisen käyttöliittymäänkin varmasti vaikuttaa paljon se millanen teema on käytössä.

   2. On joo hieno, mutta itselleni on enemmän mieleen Symbian^3. : D N8!!! : P
    Miksuh, tunnut seurailevan kaikennäkösiä tietotekniikan sivuja (kommenteista huomannut), niin haluaisin keskustella sinun kanssasi jossain? = )

    Ystävällisin terveisin,
    Robert

 4. Voi veljet! kun on hieno Velvet!

  Muuttuuko ihminen vanhemmiten taas lapsenmieliseksi, niin kuin oon kuullut väitettävän. Jos muuttuu, niin musta on tullut vanha – hurraa! …ruotsalaiset – te osaatte ja jymmärrätte meitä mukavuutta rakastavia käyttäjiä.

  Tollasen haluun 🙂

 5. Ei hyvää päivää… Ehkä onnettomin käyttis mitä oon eläissäni nähnyt! Onkohan noi Nokian poijaat nyt ihan tosissaan tuon kanssa. Noh, onneks ei olla osakkeenomistajia.

  1. Olisit nyt lukenut edes sen uutisen! Ko. käyttöliittymän tehneellä bolagenilla eli TAT:llä ei ole _mitään_ tekemistä Nokian kanssa. Päinvastoin, uutisessahan todetaan, että he tekevät yhteistyötä mm. Samsungin, SE:n ja Motorolan kanssa!

   Järjenkäyttö on sallittua! Jos minä tekisin nyt käyttöliittymän MeeGolle, siirtäisikö se minut yllättäen Nokian palkkalistoille???

 6. Ei innosta lainkaan. Ei näytä erikoisen hyvältä, eikä mitään käytännön hyötyä.Vie vain huomiota olennaisesta

Kommentointi on suljettu!