Nokian Musiikkikauppa vaihtaa nimen Ovi Musiikiksi ja siirtyy DRM-vapaaseen sisältöön

Suomalainen Nokia on ilmoittanut sähköpostilla asiakkailleen siirtävänsä musiikkikauppansa osaksi Ovi-palveluita. Nykyiseltään Nokia Musiikkikauppana tunnettu palvelu saa lähitulevaisuudessa nimekseen Ovi Musiikki. Samalla palvelu saa uudistetun ulkonäön ja siirtyy käyttämään DRM-vapaata sisältöä.

Uudistuksien myötä kaupasta ostettu sisältö ei ole enää sidottuna yhteen laitteeseen. Käyttäjä voi kuunnella kappaleita PC:llä, Mac-tietokoneella ja millä tahansa kannettavalla musiikkisoittimella. Itse kauppa tulee toimimaan yleisimmillä verkkoselaimilla, joten sen käyttöön ei tarvita erillistä ohjelmistoa.

Muutoksen tarkkaa ajankohtaa ei Nokian puolelta vielä ilmoitettu. Yhtiö kehottaa musiikkikauppansa asiakkaita jättämään käyttäjätilin muutokset tuonnemmaksi, sillä näin varmistetaan uudistuksien saumaton käyttöönotto.

Kiitokset vinkistä Oskarille!

5 kommenttia

 1. Tätä on odotettu. Hitaasti kääntyy iso laiva…

 2. tätä on tosiaan odoteltu jo jonkin aikaa…toki kannattaa muistaa, että tämä DRM-suojaus ei poistu CWM-palvelun kautta ladatusta musiikista. Eli jos omistat CWM-laitteen tai ostat sellaisen tulevaisuudessa niin sen kautta ladattu musa on edelleen DRM-suojattua!

  1. > Eli jos omistat CWM-laitteen tai ostat sellaisen tulevaisuudessa niin sen
   > kautta ladattu musa on edelleen DRM-suojattua!

   Come’s With Music palvelun käyttäjät voi ostaa DRM-vapaata musiikkia Ovi Music -musiikkikaupasta siinä missä muutkin, ei se CWM-palvelu sitä mitenkään estä.

   Come’s With Music muuttuu muuden Ovi Music Unlimitediksi.

   1. Toki voit ostaa DRM vapaata musaa, mutta jos omistat CWM lisenssin niin sen kautta ladattu musa on edelleen DRM suojattua…that was my point 😉

 3. Hienoa, että alkaa toimia tosiaan muillakin käyttöjärjestelmillä kuin Windowsilla. Itse sain kuvan, että DRM poistuisi kokonaan tästä.

Kommentointi on suljettu!