Mobiili-Firefoxista uusi alpha-versio Androidille ja Nokia N900:lle

Avoimen lähdekoodin sovelluksista tunnettu Mozilla on julkaissut alpha-version Firefox-selaimen seuraavasta kehitysaskeleesta. Kyseinen testiversio toimii sekä Google Android -pohjaisilla puhelimilla että Nokia N900:lla. Se on ensimmäinen alpha-tason julkaisu Googlen mobiilialustalle.

Tuore alpha-versio keskittyy eritoten tehokkuuden ja nopeuden parantamiseen. Tavoitteeseen on pyritty uusilla tekniikoilla, jotka kantavat nimiä Electrolysis ja Layers.

Electrolysis-teknologia parantaa käyttöliittymän reagointia käyttäjän toimiin. Sen myötä käyttöliittymäelementit ladataan kokonaan omassa prosessissa, jonka ansiosta esimerkiksi raskaan sivun renderöinti ei hidasta käyttöliittymää.

Tulevassa beta-versiossa mukaan saadaan myös teknologia nimeltään Layers. Sen kehutaan nopeuttavan sivustojen rullaamista, zoomaamista, animaatioita ja videoiden toistamista. Tekniikka tulee hyödyntämään älypuhelinten rautakiihdytystä.

Selaimen alpha-versio on ladattavissa Nokia N900:lle ja Google Androidille (versiot 2.0 ja sitä uudemmat) täältä.

Lähde: The Mozilla Blog

1 kommentti

  1. Mjep mjep, perus perus. Tahmaa tahmaa edelleen käynnistäessä ja selaillessa. Ei tarjoa oikeastaan mitään syytä vaihtaa Maemon MicroB:stä tähän. Kummallista että nimi vaihtui (taas) Fenneciksi!

Kommentointi on suljettu!