Nokia toi Swypen Symbianille

Google Android -pohjaisilta puhelimilta tuttu Swype-tekstinsyöttötekniikka on saapunut kotimaisen Nokian Symbian-kosketusnäyttöpuhelimille. Käännöksestä maailman käytetyimmälle älypuhelinalustalle vastaa Nokia, joka liittyi Swypen rahoittajiin viime joulukuussa.

MobiiliBlogin Samsung Galaxy S -puhelinta käsittelevässä testissä sivuttu Swype perustuu perinteisen näpyttelyn sijaan sormen liu’uttamiseen näytöllä. Haluttu sana saadaan muodostumaan liu’uttamalla sormea kirjaimelta toiselle. Perustan tekniikan toimivuudelle luo hyvä ennakoiva tekstinsyöttö, johon Swype nojaa vahvasti. Ikävä kyllä Swypen Symbianille suunnattu beta-versio ei sisällä tukea suomelle, joten sen hyödyt jäävät meillä vielä melkoisen laihoiksi.

Swype for Symbian Beta -julkaisu tukee amerikanenglantia, espanjaa, kanadanranskaa ja brasilianportugalia. Se on yhteensopiva seuraavien S60 5th Edition -puhelinten kanssa: 5800 XpressMusic, 5230, X6, N97 ja N97 mini.

Sovellus on ladattavissa Nokian Beta Labs -palvelusta.

7 kommenttia

 1. Hieno homma, toivottavasti tuki suomelle tulee pian myös.

 2. Mitä muut edellä, sitä Nokia perässä. Parempi toki myöhään kun ei milloinkaan.

  1. Aika hiljaista.

   Nokia teki jo kosketusnäyttöpuhelimia jo vuosia ennen iPhonea, samoin GPS, Kamera sekä muut ominaisuudet, ovat rantautuneet aina ensimmäisenä Nokialaisiin. Viime vuosina nyt vain muut ovat tehneet asiat paremmin.

 3. Siis Swype toi Swypen Symbianille eikä Nokia

 4. Mitä ihmettä iphone tähän liittyy? 😀 Eihän iphonelle saa edes swypeä

  1. Vaikuttaisi siltä, että iPhone liittyy joidenkin mielestä _aina_ kaikkeen, jossa mainitaan sanat ”kosketusnäyttö”, ”puhelin”, ”kännykkä”, ”Nokia”. Monia muitakin avainsanoja on, mutta en nyt jaksa tähän kirjoittaa kilometrin mittaista sanaluetteloa.

   😀

   1. Ja miksi sitä ei saisi mainita ettei iPhonelle ole Swypeä? Jos kerran ensin tarkotushakuisesti aletaan halventamaan Nokiaa tyyliin ”mitä muut edellä…” jne, niin kyllä siinä kohtaa on ihan asiallista mainita ettei esim iPhonelle ole vieläkään Swypeä, jollon koko halventavalta heitolta menee pohja alta.

Kommentointi on suljettu!