Google Androidin porttaus Nokia N900:lle etenee

Maemo-pohjaiselle Nokia N900:lle saattaa tulevaisuudessa olla tarjolla vakaa versio Google Android -käyttöjärjestelmästä. Kolmen pääkehittäjän ryhmästä koostuva NITDroid-projekti pyrkii kääntämään suosiossa olevasta Androidista ominaisuuksiltaan täysin toimivan version suomalaisvalmistajan N900-puhelimelle.

Projekti on ottanut aloituksensa jälkeen merkittäviä loikkia eteenpäin. Jutun lopussa nähdään, kuinka Googlen alusta pyörii nokialaisessa jo siedettävästi, vaikka aivan jokapäiväiseen käyttöön sitä tuskin vielä kannattaa ottaa. Toiminnallisesti se alkaa kuitenkin olla jo varsin hyvällä tasolla, sillä mukaan on viimein saatu tuki puheluille, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan joka tapauksessa se kännykän tärkein toiminto.

NITDroid-projektista lisää tietoa asennusohjeineen löytyy täältä.

2 kommenttia

  1. Kaikkia sitä onkin. Korvata nyt loistava käyttis huonommalla.

Kommentointi on suljettu!