Samsung Galaxy Tab julki, myyntiin lokakuussa

Korealainen Samsung on tänään virallisesti esitellyt Android 2.2 -pohjaisen Galaxy Tab -kosketusnäyttölaitteen. Se yhdistää seitsemän tuuman kosketusnäytön, älypuhelimen ja kannettavan tietokoneen täysin uudeksi tuotekategoriaksi, kehuu valmistaja.

Laitteen keskeisimpiin toimintoihin nousevat hyvät verkko-ominaisuudet. Samsung on varustanut Galaxy Tabin 3G-yhteyksillä, HSDPA:lla sekä WiFi:llä, joka tukee myös uutta n-standardia. Verkkoselaimesta löytyy Flash 10.1 ja Android-puhelimista tutut ominaisuudet sekä laaja tuki verkkostandardeille.

Samsung Galaxy Tab on lisäksi täysiverinen puhelin. Sillä voi soittaa puheluita sekä lähettää sms- ja mms-viestejä. Laitteen etupaneelissa sijaitsevaa kameraa voi käyttää esimerkiksi videopuheluita varten.

Mukana on Galaxy S– ja Wave-puhelimista tuttu TouchWiz 3.0 -käyttöliittymä. Se sisältää muun muassa Social Hub -sovelluksen, joka kokoaa yhteydenpidon ystävien ja tuttujen kanssa kätevästi samaan paikkaan. Facebook-, Twitter-, Google Talk-, sähköposti- ja kalenteritoiminnot on kaikki koottu saman sovelluksen alle.

Uutukaisen muita ominaisuuksia ovat yhden gigahertsin Cortex A8 -suoritin, Bluetooth 3.0, GPS, DLNA, kolmen megapikselin kamera, kuvausvalo, 16 gigatavun sisäinen tallennustila ja microSD-muistikorttipaikka. Kosketusnäytön tarkkuus on 1024 x 600 pikseliä.

Kooltaan Galaxy Tab on 190 x 120 x 12 millimetriä ja se painaa 380 grammaa. Se on selvästi iPadiä pienempi ja kevyempi, sillä Applen tablet-koneen vastaavat luvut ovat 242,8 x 189,7 x 13,4 millimetriä ja 680 grammaa.

Samsung Galaxy Tab saapuu myyntiin lokakuun puolessa välissä. Sen suositushinta on 949 euroa.

25 kommenttia

 1. Mielestäni tämä muoto on parempi tällaiselle laitteelle, iPadin laattamainen olomuoto tekee siitä melko epäergonomisen. Samalla on kivempi, että laitteesi tukee yleistä laajakuvaformaattia paremmin, jotta saat videoista enemmän irti. Tosin tästäpä en ole kovin varma, koska myös Tabin ruuturesoluutio tuntuu jotenkin kummalliselta.

  Tabin varteenotettavuutta lisää monipuolisemmat ominaisuudet, esim BT3.0 ja soittomahdollisuus. Samalla en kuitenkaan ole aivan varma millaiseen käyttöön Tab parhaiten soveltuu. Itse näkisin sillä olevan eniten käyttö toimistolla sähköisenä muistiona ja kalenterina, jolla on välillä tarkoitus soitella konferenssipuheluita tms. Mitä arkijannu tekee tällaisella laitteella? Sama kysymys kohdistuu tietenkin kaikenlaisiin tabletteihin.

  1. Mitäpä tekee?

   No, kaikilla on varmaan oma agendansa, mutta tolleen hetsilleen itselle ainakin tulis mieleen

   Sähköposti
   Facebook/Twitter/etc.
   Nettisarjakuvat/blogit/etc.
   n. 90% webin selailusta muutenkin
   eBooks/e(Sanoma)lehdet (ite luen perhanasta eKirjoja, joten tää ois yks pop kyllä tämän kohdalla, Desiren ruutu on kuitenkin niin pieni)
   Kalenteri
   Musiikin kuuntelu
   Pienimuotoiset Tv-sarjojen/leffojen katselut (ainakin matkoilla)
   A-GPS:n rajoissa navigaattorina käyttö
   etc.

   Tossa nyt mitä heti tuli mieleen. Tästä tulis kyllä ehdottomasti käytetyin laite mulla.

 2. Onhan siinä laitteella hintaa, tyhmiltä samsung faneilta rahat pois 🙂

  1. Olin melkein innostumasta laitteesta, mutta nyt kun näin hinnan.. mitäääääääääh!

   1. Ihan sama reaktio, taisiis itseasiassa innostuin laitteesta jo niin paljon, että hinnan näkeminen masensi pahan kerran. Tuo on kuin suunniteltu mulle, JUURI tuollaista laitetta olen halunnut jo pitemmän aikaa. 7″ mahtuu vielä taskussa kulkemaan, mutta on mukavan kokoinen käyttää.

    Tuon saadessani voisin pistää puhelimen & läppärin & ereaderin (& PDA:n)m kaikki tyynesti eläkkeelle ja pitää vain Tabia.

    Mutta että perhana melkeen tonni??!

    ”¤&%%¤&&”% sanon vaan.

   2. Toivotaan Nite että joku halvempi tulee pian markkinoille. Musta tuntuu että puolen vuoden päästä markkinat on täynnä alle 500 eken Andoroid tabletteja

 3. No hyi hitto kun on kallis. :/ Tuolla raudalla odotin max. 500€ hintaa verojen jälkeen.

 4. Mobile-Review:n ensikatsauksessa on aika hyvin pohdittu tuota hintaa ja yritetty löytää sille selitys. Samsung on vaikeassa jamassa tämän laitteen kanssa kun sen on pakko olla Galaxy S:ää kalliimpi mutta toisaalta verrattuna Galaxy S:ään siinä ei ole kauheasti eroja ei softa- eikä hardwarepuolella. Myös oi-niin-Samsung-myönteinen Murtazin on sitä mieltä, että Tab on hiukan huonosti ajoitettu eikä sillä ole juurikaan tällä hinnalla kohdeyleisöä.

  Linkki: http://bit.ly/99gA7E

 5. Kuka tuollaisen ostaa, tuohon hintaan saa todella tykin tietokoneen/kannettavan tai vaikka 3 miniläppäriä.

 6. Joo, mutta tuo on hyvä siinä mihin se on tarkoitettu. Miniläppäri ei ole hyvä missään.

  1. Näköjään noita iPadeja ei ole vielä varastossa, mutta tuskin nuo hinnat tuosta muuttuu…

   1. En silti ottas iPadia.

    iPad ei mahu taskuun, toisin kuin Tab.
    iPadilla et voi soittaa puheluja/lähettää tekstiviestejä, toisin kuin Tabilla.
    Tabissa on kokoon verrattuna paljon parempi resoluutio kuin iPadissa.
    iPad ei toimi Androidilla. (ok, tämä on vaan mun mielipide, mut nimenomaan)

    Tabin koko on käytettävyyden/kuljetettavuuden paras kompromissi, imo.

   2. Meitsi ottais mielummin ton 10″ kokosen. Pääsin leikkii joku aika sitten Ipadilla ja täytyy sanoa että pirun smooth ja miellyttävä kokemus. Tutun lapsi käytti sitä ilman ongelmia, ja se on 4 😀

    Ottasin kyl mielummin Android laitteen

  1. Hinta on suoraan Samsungin sähköpostiini lähettämästä lehdistötiedotteesta. Toki suositushinnat ovat yleensä aina hiukan yläkanttiin.

  2. Nuo Engadgetin hinnat ovat kaikki epävirallisia tietoja ja saattavat sisältää esim. operaattoreiden ”tukiaisia”, eli noiden lisäksi voi tulla vielä jotain kk-maksuja yms.

 7. Leikkinyt laitteella pari kertaa ja on AIVAN huikea peli:
  – mahtuu tosiaan taskuun 🙂
  – todella jouheva käyttää.
  – Android 2.2 on mielestäni äärimmäisen hieno veto tällaiseen laitteeseen.

  Onhan tuo hinta aika suolainen mutta todellisuudessa tullaan myymään n. 750€ hintaan.

 8. Aika vaikeaksi tämä menee:

  Apple iPad
  + 10″ näyttö
  + App Storen valikoima
  + Halvin versio vain $499

  Samsung Galaxy Tab
  + Kamera + salama
  + Toimii myös puhelimena

  Molemmissa ovat siis omat hyvät ja huonot puolensa. Kokeilin iPadia vieraillessani Firenzessä ja ainakin suorituskyky ja käytettävyys olivat kohdallaan. Näyttö ja käyttöliittymä tekivät todella vaikutuksen. Engadgetin mukaan Android ei ole vielä ihan valmis Tabletille, joten todennäköisesti ostan iPadin, sillä siihen on paremmin tarjolla sovelluksia.

  1. Onhan tuo 10″ näyttö ihan kiva, mutta se tekee laitteesta niin ison, että on hankala kuljettaa mukana (imo). Ja resoluutio-ero ei ole mitenkään mainittava (1024×768 vs. 1024×600).

   Miten iso tuo iPad noinniinkuin käytännössä on? Miten sitä kuljettaisi mukana? Taskuun se ei varmaankaan mene?

   1. Mun mielestä taas hyöty 7″ tabletista vs älypuhelin on aika pieni joten 10″ irtoaisi kyllä oikeesti jotain hyötyä ja sitä olisi miellyttävä käyttää.

    Toki se on niin, että isompaa on hankalampi kuljettaa, mutta kyllä sen vaivan näkisin siitä, että saisin sitten laitteen mikä ei hetken päästä tuntuisi pieneltä, kun kuitenkin taskussa se älypuhelin jo on, kuten varmasti monella näistä kiinnostuneilla.

    Mutta onhan sieltä sampaltakin se isompi tulossa

    Yritän kyllä olla ostamatta kumpaakaan, mutta kun iPad vihdoin Suomeen joskus rantautuu niin onhan siinä riski, että se sitten lähtee mukaan 🙂

   2. edellisestä jäi pois: Siis jos iPadia käy kaupassa testaamassa niin on riski, että se lähtee mukaan 🙂

 9. Huikee laite samsungilta, mutta nyt sungsung fanillekkin liian suolainen hinta!

 10. Ja Samsunging itsensä mukaan he ovat ainakin halukkaita (riippuu ilmeisesti puhelinyhtiöistä) päivittämään tuon sitten Gingerbreadiin. (Android 3.0).

  Jos nuo saksan hinnat (O2) ovat mitään osviittaa siitä, mitä se tulee suomessa maksamaan, niin aika suolainen on silti, mutta ehkä hyväksyttävä. (99€ etukäteen, sen jälkeen 27.50€/kk, yht 759€ loppujen lopuksi)

  Kyllä se on myönnettävä, että tolla hinta harkistsisin jo erittäin paljon tuon hankintaa, on kumminkin laite millasta olen odottanu jo ennenkuin kukaan edes tiesi iPadista 🙂

Kommentointi on suljettu!