Nokia neuvoo käyttäjiä nyt myös Twitterissä

Maailman johtava matkapuhelinvalmistaja Nokia on avannut Twitteriin @NokiaHelps-tilin, jonka kautta pyritään auttamaan asiakkaita matkapuhelimiin liittyvissä ongelmissa. Se on osa Nokia Care -huoltopalvelua, joka vastaa yhtiön tuotteiden teknisestä tuesta.

Twitterin kautta käyttäjät voivat saada vastauksen mieltä askarruttaviin ongelmiin nopeasti ja vaivattomasti. Laajempialaiset kysymykset kannattaa kuitenkin edelleen lähettää tukeen esimerkiksi sähköpostilla, sillä Twitterin ideana ovat lyhyet ja selkeä viestit. Palvelussa yksi viesti voi sisältää enintään 140 merkkiä.

Suomalaisvalmistaja on lähtenyt mukaan sosiaalisiin palveluihin hyvin. Yhtiöltä löytyy Twitteristä muun muassa virallinen @Nokia-tili ja Nokia Conversations -blogia käsittelevä @Nokconv-tunnus. Lisäksi valmistaja on mukana myös Facebookissa.