Windows Phone 7 valmis tuotantoon

Microsoft ilmoittaa virallisessa blogissaan, että helmikuussa ensiesitelty Windows Phone 7 -alusta on saatettu valmiiksi. Yhtiö onkin päässyt vaiheeseen, jossa viimeistelyt valmiiden tuotteiden luomiseksi valmistajien, operaattoreiden ja sovelluskehittäjien kanssa ovat jo käynnissä. Ensimmäisten puhelinten uskotaan yleisesti saapuvan markkinoille loka-marraskuussa.

Ohjelmistojätti kehuu testanneensa Windows Phone 7:ää kovemmin kuin mitään aikaisempaa mobiilialustaansa. Yhtiö sanoo testilaboratorioissa pyörineen kymmenentuhatta laitetta, jotka suorittivat automoituja testejä päivittäin. Mukana on ollut myös tuhansia sovelluskehittäjiä testaamassa ja raportoimassa alustan ominaisuuksista.

Windows Phone 7 perustuu uudenlaiseen käyttöliittymään, jollaista kilpailevissa alustoissa ei ole nähty. Kotinäkymää hallitsevat päivittyvät Live Tiles -elementit, jotka tuovat käyttäjälle tiedon esimerkiksi saapuneista viesteistä ja puheluista. Alustan visuaalista olemusta pääsee tarkastelemaan esimerkiksi katsastamalla tämän videon.

Lähde: ZDNet

5 kommenttia

 1. Voisin vaikka ostaakin, mutta ei valitettavasti toimi yhteen iMacin (eikä minkään muunkaan mäkkärin) kanssa. Parempi siis pitäytyä iPhone, Android, MeeGo ja Symbian rintamalla.

 2. WP7 kiinnostaa kyllä, mutta pitää nähdä laitteita joilla se pyörii ennenkuin voin arvioida voisinko ostaa sellaisen. En ole vielä aivan selvillä siitä millaiseen käyttöön se soveltuu. Toisaalta Wordin kaltaiset ohjelmat löytyvät siltä, mutta samalla se tuntuu kosiskelevan lähnnä feature-phonea etsiviä.

 3. Puhelimenkin ruudulle mahdollisesti BSOD, ei kiitos. Windows on toimivuutensa ja tietoturvaongelmien kanssa hanurista ja hankitusta maineesta on vaikeata päästä eroon.

  Yhdysvaltalainen EFF suosittelee neljän kohdan reseptissä voimakkaasti Microsoftin tuotteiden välttämistä.

  Australian poliisin tietokonerikollisuuteen keskittynyt yksikkö ja Washinton Post ovat julkaisseet varoituksensa Windowsin käytöstä nettipankkiasioinnissa lähes samanaikaisesti.

  1. Et ilmeisesti huomannut, että tässä uutisessa on kyse Windows PHONE 7:sta? Se mikä pätee Windowsin tietokoneversioon ei todennäköisesti päde mobiiliversioon.

 4. @Chris. Kyllä WP7 on ihan täysverinen ”älypuhelin”. Siinä ei ole mitään vanhasta WM6.5:sta vaan koko alusta on tehty uudestaan. Ja WP7 ei ole Win7 🙂

  Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että WP7:lle on tulossa paljon hyvää softaa ja pelejä. Office Mobile 2010 for WP7 on tietysti valmiiksi asennettuna luuriin. Tästä yrityskäyttäjät varmasti pitävät.

  Mitä olen pre-manufacturing luureja nähnyt, niin käytettävyys on hyvä ja käyttöliittymä on erittäin nopea.

Kommentointi on suljettu!