Nokia N8:n toimitukset käyntiin 30. syyskuuta

Keväästä asti kiivaasti odotetun Nokia N8:n toimitusaikatauluksi on tarkentumassa syyskuun viimeinen päivä. Yhtiön viestinnästä kommentoidaan Kauppalehdelle, että ennakkotilauksien toimitukset pyörähtävät käyntiin 30. syyskuuta.

Nokia aloitti uutukaisen ennakkotilauksien vastaanottamisen omassa verkkokaupassaan kolmisen viikkoa sitten. Hintaa puhelimella on 499 euroa ja se on saatavilla valkoisen ja mustan lisäksi sekä oranssina ja sinisenä, jotka löytyvät ainoastaan Nokian verkkokaupan valikoimista. Puhelimen ennakkotilaus onnistuu myös Verkkokauppa.comissa, jossa hintaa laitteella on 489,90 euroa.

Nokia N8 on valmistajan ensimmäinen Symbian^3-alustalla varustettu puhelin, jonka lisäksi erityistä kiinnostusta herättävät 12 megapikselin kamera, Xenon-salama sekä 720p-tason videokuvaus. Sen muita ominaisuuksia ovat 3,5 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, HSDPA, HSUPA, WiFi, A-GPS, Bluetooth, 16 gigatavun sisäinen tallennustila, microSD-muistikorttipaikka, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja HDMI-liitin.

Lähde: Kauppalehti

10 kommenttia

 1. Vihdoin ja viimein. 🙂

  Tiedossa ehkä mielenkiintoisin Q4 Suomessa moneen vuoteen.

 2. Älä muuta viserrä! Sinä ajankohtana julkaistaan Android 3.0 ja WP7 😉 Vain merkkiuskolliset kiinnostuvat Nokiasta.

 3. Ei auta jos haluaa hyvän kameran ja HDMI ulostulon 😉

  1. Mitä itse olen tuota Idesania seurannut muutaman aiemmin tulossa olleen luurin kohdalla, niin tuo hinta tuntuu sahaavan ylös ja alas ja lähes poikkeuksetta tuo hinta on lopulta ollut korkeampi kuin alussa. Siis eihän tuo ennakkotilaus ole sitova, mutta harva kai jaksaa perua parin kympin takia tilausta, jos on riskinä että jossain muualla joutuukin odottamaan.

 4. Näköjään tuli juuri DNA:n valikoimaan myyntiin nettiin (ennakkotilaukseen?) toi N8, DarkGrey ja Silverwhite, 19€/kk. Veikkaan että loppuu aika pian.

 5. Patrioottinuijat ostavat Nokian vaikka puhelimen tekniikka olisi istutettu koivuhalkoon. Yksi syy Nokian kasvun jämähtämiselle on tylsä ja mielikuvitukseton ulkoasu. Vrt. Apple, HTC, SonyE., tai vaikka maitopyrkki.

  Miten Noksun suunnitelijat aina onnistuvat olemaan muotokielessä pari-kolme vuotta muita perässä? Ilmeisesti suomalainen mentaliteetti ei anna mielelle löysää sen vertaa, että voisi hieman ottaa riskejä ja olla aavistuksen kokeellinen. Ihan vaan edes sen aavistuksen.

  1. Täh?! N8:n muotoilu on kyllä ihan omaa luokkaansa, eikä yritä matkia iPhonea kuten HTC ja Samsung. Omasta mielestäni kyllä liiankin omaperäinen ja erilainen, mutta toisaaltaan kyllä hyvin piristävä.

 6. Olen Apple -käyttäjä, mutta nyt valitsin N8:n Iphonen sijasta, musta ennakkotilattu. Syynä järkyttävän pätevä kamera ja videokamera sekä hdmi -liitin. Itselleni nuo ovat lähes yhtä tärkeät ominaisuudet kun puheominaisuus, eikä minun tarvitse jatkossa kuljettaa 3 eri laitetta taskuissa. Lisäksi suuri näyttö, alumiinikotelo kiinteällä akulla sekä riittävän pätevä ja nopea käyttöliittymä (applen laitteissa os on ykkönen) kohtuulliseen hintaan ilman kytkyä tai kikkailua.

  HTC -kisasta ulkona surkeiden ohjelmistopäivitysten vuoksi ja SonyEricssonit ovat muovisia leluja.

  Ps. Muotoilija kannattaa tutustua esim. Iphone 4 ja verrata sitä 3gs. Vertaile ensin pöydällä ja kuvissa ja ota kapistukset sen jälkeen käteesi. Kumman valitset muotoilun/käytettävyyden kannalta? Puhumattakaan esim. Xperia vastaavasti näyttää kuvissa joka hieman futuristiselta, mutta muotoilun käytettävyys ja materiaalivalinnat ovat 5 vuoden takaisia.

  Todellinen muotoilija hehkuttaisi 3gs ja vanhempien koteloa kaikessa yksinkertaisuudessaan ja pitäisi HTC Heroa innovatiivisenä ja onnistuneena. Joskaan kumpikaan näistä ei poikkea niin radikaalisti N8, että sitä voisi haukkua puupölkyksi. Päin vastoin, mukava pyöreä muotoilu varmistaa sen että puhelinta on mukava pitää kädessä ja materiaalivalinta tekee siitä sopivan painavan ja napakan. Suuri ruutu ja sen sisältö vie huomion muuten suht. minimaalisesta kuoresta ruudun ympärillä.

 7. nokialla ollut viime vuosina tuo 70luvun sisustuksesta tuttu ruutu-muotoilu monessa mallissa, käyttistä myöten. aika kulahtanuta sanoisin. olisivat vaan vaikka kopioineet sitä iphone tai vstvaa. nyt tuo taskumatin paksuinen teräs/muovi mötikkä taitaa jäädä aika monelta sitä hiplanneelta lasivitriiniin.
  toivotan onnea ja menestystä, sitä nokia tarvitsee (+ uuden käyttiksen, muotoilutiimin, softastoren…)

Kommentointi on suljettu!