Sony Ericssonilla kovat tavoitteet, aikoo maailman suurimmaksi Android-valmistajaksi

Matkapuhelinvalmistaja Sony Ericssonilla on kovat tavoitteet, selviää yhtiön toimitusjohtajan tuoreesta lausunnosta. Bert Nordberg sanoi hiljattain, että yhtiö aikoo tavoitella maailman suurimman Google Android -valmistajan titteliä. Millä aikataululla ja miten tavoitteeseen pyritään, ei pääjohtaja vielä ottanut kantaa.

Japanilaisruotsalainen Sony Ericsson hallitsee tällä hetkellä 17 prosenttia Android-puhelinten markkinoista. Se on siis jo melkoisen iso tekijä, vaikka ykköspaikkaa pitää Nordbergin mukaan yhtiö, jonka nimeä johtaja ei paljastanut, 23 prosentin markkinaosuudellaan. Kyseessä lienee taiwanilainen HTC, jonka lisäksi myös Motorolan voisi kuvitella olevan Sony Ericssonin edellä.

Sony Ericssonin Android-mallisto koostuu neljästä puhelimesta: Xperia X10, Xperia X10 mini, Xperia X10 mini pro ja Xperia X8. Elokuussa verkkoon levisi huhu, jonka mukaan yhtiö työstäisi Googlen kanssa uudenlaista pelipuhelinta, joka perustuisi Androidin tulevaan Gingerbread-versioon.

Lähde: UnwiredView

7 kommenttia

 1. Ironista sinänsä että SE:n kännyköissä edelleen käytetään Android 1.6:sta kun kilpailijat päivittävät jo kovaa vauhtia 2.2:een.. Varmaan tämä asia ensin pitäisi hoitaa kuntoon.

  1. Mietin juuri ihan samaa! Pakko myöntää, että SE:llä on aika hyvä Android-mallisto, mutta paljon on vielä tehtävää. SE:hän laahaa mm. HTC:n perässä, joten mikään helppo tehtävä tuo ei tule olemaan!

 2. Android-versiot ovat todellakin vanhoja SE:n malleissa, mutta kuinkahan paljon tällä on merkitystä niin sanottujen perusasiakkaiden kohdalla? Ei välttämättä kovinkaan merkittävästi. Tekniikasta kiinnostuneet käyttäjät ovatkin sitten jo oma lukunsa…

  1. S-E:llä on selkeä oma tyylinsä laitteiden fyysisessä designissa ja sitä myötä myös käyttöliittymässään. Laitteet näyttävät hyvältä ulkoisesti ja ”sisäisesti”. Tämä kiinnostaa varmasti peruskäyttäjiä. Mielestäni tästä syystä S-E:n ei välttämättä tarvitse kilpailla siinä että laitteista löytyy aina se viimeisin Android, koska juuri tavallisille käyttäjille sillä ei ole merkitystä.

   Joten S-E voi luukuttaa ulos laitteita ”vanhentuneella” Androidilla ja ne silti löytänevät (peruskäyttäjä-)ostajansa. Tai tämä lienee ainakin strategia.

   1. Tämä aiheuttaa kyllä sen ongelman, että kaikki ohjelmat ei sitten välttämättä toimi. Se taas voi harmittaa joitakin kuluttajia, kun ei saakaan samaa ohjelmaa kuin kaverilla on vaikka on sama käyttöjärjestelmä puhelimessa.

   2. Nyt on kyllä pakko olla eri mieltä. SE:n kännykät ovat erityisen rumia.

 3. SE ei koskaan pääse anroid-kapuloissa johtoasemaan vaan siihen nousee jo ensi jouluna Samsung Galaxyn supermenestyksen myötä. Kapulaa myydään ilmeisesti kymmeniä miljoonia jo tänä vuonna.

  Karua Nokialandille mutta hyvä että ravistelee hereille, nyt jo silmäluomet hiukan raollaan huomaa johtajavaihdokset.

Kommentointi on suljettu!