Applen iOS Internet-käytössä jo Linuxia suurempi

Amerikkalaisen Applen mobiililaitteita vauhdittava iOS-alusta on noussut Internet-käytössä maailman kolmanneksi suurimmaksi järjestelmäksi, kertoo tutkimusyhtiö Net Applications tuoreimpiin lukuihinsa vedoten. Alusta on onnistunut nousemaan vertailussa 1,1 prosentin osuudellaan ohi Linuxin, jonka osuus vajosi elokuussa 0,85 prosenttiin.

Applen mobiilialustan edellä markkinaosuudella mitattuna ovat ainoastaan yhtiön työpöytäjärjestelmä Mac OS ja Microsoftin Windows. Ne kattavat markkinoista hieman reilut 96 prosenttia.

Net Applicationsin luvut eivät suoraan heijasta eri alustojen todellisia markkinaosuuksia, sillä laskenta ei perustu esimerkiksi myyntimääriin. Tilastot perustuvat 40000 verkkosivuston käyttäjien laitteiden ja ohjelmistojen seuraamiseen.

Samaisessa tilastossa Android keräsi vain 0,2 prosentin markkinaosuuden elokuussa suoritetussa mittauksessa, vaikka sen laitekanta on Applen vastaavaa huomattavasti laajempi. Kaiken kaikkiaan mobiililaitteet kattavat nyt jo 2,6 prosenttia verkkoliikenteestä.

Lähde: Computerworld

3 kommenttia

    1. Jaa. Yhden vuoden myynnistä sitten arvio, että Linuxin osuus onkin 8 eikä 1% Miksi aina näitä ”tämä ei voi olla näin, on selkeästi tutkittu väärin”-kommentteja saa lukea Linuxiin liittyvistä uutisista..?

  1. Jotain asiantuntemuksesta kertoo sekin, että Linux ja Android on listattu erikseen.

Kommentointi on suljettu!