Videolla Samsung Galaxy Tab

Syyskuun 2. päivä se vihdoin tapahtui: Samsung esitteli yhtiön ensimmäisen Android-tabletin, josta verkossa oltiin huhuttu jo useita viikkoja. Yleisesti ottaen laite tuntuu kiinnostavan käyttäjiä, mutta sen yllättävän suolainen hinta saanee useimmat jättämään laitteen kauppojen hyllyille. Samsung Tabin suositushinta kun on erittäin korkeat 949 euroa.

Korealaisvalmistajan tablet-koneen vahvuuksia esimerkiksi Applen iPadiin nähden ovat pienempi koko, keveys ja ennen kaikkea kunnolliset puhelinominaisuudet. Samsung Galaxy Tabin keskeisimpiin ominaisuuksiin kuuluvat yhden gigahertsin Cortex A8 -suoritin, Bluetooth 3.0, GPS, DLNA, kolmen megapikselin kamera, kuvausvalo, 16 gigatavun sisäinen tallennustila, microSD-muistikorttipaikka ja seitsemän tuuman kosketusnäyttö.

Laitteen virallisen julkistuksen jälkeen YouTubeen on ilmestynyt kasoittain Tabia käsitteleviä ennakkovideoita. Tämän jutun loppuun on koottu kaksi mielenkiintoista pätkää, joissa käydään läpi uutukaisen rakennetta, käyttöliittymää ja erityisesti Tabia varten suunniteltuja sovelluksia.