Apple sallii kolmansien osapuolien iOS-kehitystyökalut sekä -mainospalvelut

Apple on tehnyt mielenkiintoisia höllennyksiä iOS-mobiilialustansa kehitysehtoihin, joiden myötä kehittäjille avautuu mahdollisuus käyttää kolmansien osapuolien kehitystyökaluja. Aikaisemmin sovelluksia on voinut luoda ainoastaan Applen omilla työkaluilla. Jatkossa työkalut saa valita vapaasti, kunhan niillä tuotetut sovellukset eivät lataa yhtään koodia.

Samalla yhtiö kertoo poistaneensa rajoituksen, joka esti käytännössä muiden kuin Applen omien iAd-mainoksien upottamisen ohjelmiin ja peleihin. Erityisesti hakukonejätti Google on iloinen Applen päätöksestä ja yhtiö onkin jo ennättänyt kommentoimaan muutoksia. Googlen mukaan päätös hyödyttää kaikkia osapuolia, sillä se lisää kilpailua ja avoimuutta.

Kehittäjien elämää helpottamaan Apple on vihdoin julkaissut selkeät ohjeet, joissa käydään läpi syitä, jotka aiheuttavat sovelluksien hylkäyksen App Store -ohjelmistokaupasta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Applelta nähdään tämänkaltainen opas. Tietopaketti on ladattavissa PDF-muodossa täältä.

Lähde: Engadget

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!