Samsungin tavoitteena myydä 10 miljoonaa Galaxy Tabia

Korealainen elektroniikkajätti Samsung luottaa menestykseensä tablet-markkinoilla. Valmistaja odottaa toimittavansa maailmalle kaikkiaan kymmenen miljoonaa Galaxy Tab -laitetta sekä nappaavansa ensi vuoden aikana kolmanneksen tablet-markkinoista.

Yhtiö esitteli Android-pohjaisen Galaxy Tabin 2. syyskuuta. Se on seitsemän tuuman kosketusnäytöllä ja puhelinominaisuuksilla varustettu tabletti, jonka suositushinnaksi yhtiö ilmoitti Suomessa 949 euroa. Yhdysvalloissa uutukaisen hinta tulee pyörimään Hankil Yoonin (Samsung product executive) mukaan 200-300 dollarissa, sillä erityisesti operaattoreiden alennukset tulevat tiputtamaan hintaa.

Samsung suunnittelee laajentavansa tablet-mallistoa jatkossa eri kokoisilla versioilla. Seuraavana nähdään Yoonin mukaan mahdollisesti kuuden tai kymmenen tuuman kosketusnäytöllä varustettu tabletti.

Korealaisvalmistajan tavoitteet ovat kovia, sillä huippumenestykseksi osoittautunut iPad myi kolme miljoonaa kappaletta ensimmäisen 80 päivän aikana. Tutkimusyhtiö iSuppli arvio Applen hallitsevan tällä hetkellä kolmea neljäsosaa tablet-markkinoista.

Lähteet: Boy Genius Report & Wall Street Journal

10 kommenttia

 1. Oho, onpa kova veto, kuulin juuri päinvastaista. Vanha tuttu on Losissa töissä isolla maahantuojalla ja he peruivat tilauksensa, Tab ei kuulema ole tarpeeksi toimiva laite. Android on suurin ongelma ja menee vielä ainakin puoli vuotta jotta OS ja sitä seuraavat sovellukset ovat valmiita. Ei kuulema kannata alkaa palautusrumbaa pyörittämään.

 2. Ei kannata tolla hintatasolla ainakaan Euroopan varaan laskea kovin montaa kappaletta 🙂

  Jos noi Eurohinnat sais kans jollekkin järkevälle tasolle (vaiks sellanen 100-150e enemmä ku Galaxy S?) ja sit operaattoreille kytkynä ni vois jotain toivoakkin.

  Samsunghan meinas Jenkeissä markkinoida tota ”bundlena” niin, että puhelin+tab sais liittymän vaan 1.5x hinnalla, eikä kahta eri liittymää, kuten niillä on tapana.

  No muutaman viikon päästä se nähdään miten tässä tulee käymään.

  Kovasti toivon, et Saunis ottas ton valikoimiinsa kytkynä 🙂

  1. Toi on minusta just niin typerää suomalaisissa kytkymarkkinoissa. Nimittäin harvoin tulee edullisemmaksi ottaa puhelinta kytkyllä kuin ostaa, vaikka sehän se pitäisi olla koko homman juju!

   1. No en tiiä sitte. Me ei kuitenkaan sitte vastaavasti jouduta maksamaan älyttömiä summia kuukaudessa niistä liittymistä tai käytetyistä palveluista (data, viestit, puhelut) ja (melkein?) joka operaattorilla on MultiSIM palvelu, jolla voi jakaa ne jopa viidelle laitteelle, eikä niinku jenkkilässä, että joka laitteelle pitää ostaa liittymä erikseen. (Tai ainakin se Data Plan tms.)

  2. Kalliimpi?

   Yleensähän nuo kytkyt tulee ovh:ta huomattavasti halvemmaksi?
   (Tai siis ainakin Saunalahden hinnoilla näin on.) Ei välttämättä kaupanhyllyn katuhintaa/tarjousta halvemmaksi tule, mutta eihän tuo 949€ mikään katuhinta olekkaan, vaan juuri ovh.

   Jos verrataan vaikka Touch Pro:hon, jonka ovh joskus vuonna nakki oli 850€ ja saunalahdelta sen sai kytkynä (ekan kuukauden ajan) 28.5€/kk (jonka jälkeen se laski johonki 22€/kk?) niin huomattavasti tuo on loppujen lopuksi halvempi kuin 850€. (684€ ja 528€)

 3. Niin no Suomessa ovh:t eivät vastaa todellisuudessa laitteen myyntihintaa.

  Saunis onkin ollu välillä oikealla polulla noitten kytkyjen kanssa, eli että luuri tulee kytykynä halvemmaksi. Muistan kun ihmiset ostivat heiltä tiettyä mallia kytkynä ja myivät sitten luurin kerralla pois käärien rahat kotiin.

  Mutta kyllä se on Suomessa enempikin sääntö kuin poikkeus että kytkyluuri tulee kalliimmaksi, varsinkin jos kyseessä ns. ”kuuma tuote” jonka ihmiset oikeasti haluavat ostaa.

 4. Nyt en kyllä ymmärrä…ainakin dna:lla saat nykyään käytännössä kaikki kytkypuhelimet halvemmalla kuin että ostais suoralla rahalla. Esim. Galaxy S lähti aika todella hyvän hintaan vaikka oli ns. kuuma tuote. Ja ei tuo tab tule maksamaan tonnia…se on saletti!

 5. Ainakin Sonera kaupassa hinta on 1004e?!

  CDONista saa alle 900e.

  750e max hinta mitä tuosta voisi edes maksaa..

Kommentointi on suljettu!