Anssi Vanjoki jättää Nokian

Muutokset kotimaisen matkapuhelinvalmistaja Nokian johtotiimissä jatkuvat. Viime viikolla yhtiön hallitus päätti, että Olli-Pekka Kallasvuo saa väistyä toimitusjohtajan paikalta ja antaa tilaa kanadalaiselle Stephen Elopille. Tänään omaehtoisesta erosta ilmoitti Nokian Mobile Solutions -yksikköä johtava Anssi Vanjoki, jolla on tehtävästään kuuden kuukauden irtisanomisaika.

Koin, että nyt on oikea hetki hakea uusia mahdollisuuksia elämässäni”, Anssi Vanjoki sanoi. ”Samanaikaisesti, olen sataprosenttisen sitoutunut tekemään parhaani Nokian eteen viimeiseen työpäivääni asti ja odotan todella innoissani tämän vuoden Nokia World -tapahtumaa voidakseni kertoa kaikille kiinnostavista tuote- ja ratkaisu-uutisista.

Anssi Vanjoki on toiminut Nokian palveluksessa aina vuodesta 1991. Vanjoki siirtyi hiljattain Markets-yksiköstä johtamaan suomalaisvalmistajan älypuhelinosastoa, kun Nokia ilmoitti uudesta jaosta laite- ja palveluliiketoiminnan osalta: Mobile Solutions, Mobile Phones ja Markets. Kyseiset osastot laukaistiin käyntiin heinäkuussa.

8 kommenttia

 1. Taisi suuttua kun ei päässyt pomoksi pomon paikalle. ;D

 2. Kännykkä korvaa järjestelmäkamerat -lausuntoja viljellyttä hemmoa on luultavasti käsketty lähtemään. Aina kun mies avasi suunsa, niin Nokian kurssi laski.

  1. Laita se 3110 syrjään ja mietippä vaikka N8:a.

   Syntyy parempaa jälkeä kuin tavallisilla taskukameroilla. Vieläkö mietit, että matkaa järkkärilaatuun on tuhottomasti?

   Vanjoki on ollut ainoa piristävä asia Nokiassa pitkään aikaan. Vanjoki on ollut aktiivisesti esillä ja julistanut Nokian uutta suuntausta ehkä kaikista eniten. Tätä hän on tehnyt siitä lähtien kun mies firman palvelukseen astui. Vanjoki on aiemmin kuitenkin voinut lähinnä vain julistaa Nokian sanaa, pystymättä vaikuttamaan sanan vaikutuksiin samalla tavalla kuin olisi toimarina voinut. Nyt emme kaiketi saa ikinä tietää.

   Lukaiseppa esim. tämä:
   http://www.itviikko.fi/ihmiset-ja-ura/2010/09/13/anssi-vanjoki-muistetaan-nokian-prinssina/201012653/7

   1. No kyllä N8 on kaukana vielä pokkarikameroiden laadussa. Huippu valaisuolosuhteissa kyllä, mutta ei optiikan ja kennon koko kyllä vieläkään riitä yhtään haasteellisimmissa olosuhteissa pokkarikameran tasolle. Lähellekkään.

 3. Microsoftia kiinnostaa Nokian luurien valmistusprosessit, markkinointikanavat ja oman Windows Mobilen (tai uuden vastaavan) sijoittaminen luureihin. Verkkopuoli kiinnostaa vamasti Ciscoa ja tämä onkin sitten sitä oikeata osaamista. Itse luurissa kun ei ole kuin ns. client-ohjelma ja servereillä sitten itse toiminnot. Luurin rautasuunnittelu on jo aikaa sitten ollut muiden kuin Nokian heiniä. Eihän Nokia suunnittele prosessoreita eikä muitakaan oheiselektroniikkapiirejä.

  1. Jotenkin en usko, että Nokia ja Microsoft sentään noin paljon lähentyvät. Onhan Elop ollut aiemmin töissä monessa muussakin paikassa, eikä siitä ole seurannut mitään fuusioita. Korkeintaan luulisin seurauksena olevan yhä läheisempi yhteistyö joissain tuotteissa, esim. parempi Office- ja exchange -tuki tms. ja vastavuoroisesti Microsoft saattaisi saada helpommin ja halvemmalla lisensoitua Nokian tekniikoita.

   Esim. WP7 ei periaatteessa tarvitse laitevalmistajan suunnalta juurikaan töitä, mutta olisi täysin typerää, jos Nokia heittäisi kankkulan kaivoon kaiken osaamisen, mitä vuosien varrella on taloon kerääntynyt.

Kommentointi on suljettu!