Nokia esitteli sulavalinjaisen Symbian^3-puhelimen: C7

Toinen Nokia World 2010 -tapahtuman laiteuutuuksista kantaa nimeä Nokia C7. Se on sulavalinjainen Symbian^3-pohjainen kosketusnäyttöluuri, jonka markkinoidaan taitavan erityisen hyvin sosiaaliset palvelut ja verkostot. Puhelin saapuu myyntiin loppuvuodesta 335 euron verrottomaan hintaan.

Nokia C7:n työpöytä tarjoaa loistavan tavan seurata ystävien ja tuttavien liikkeitä sosiaalisten palveluiden kautta. Käyttäjä voi muokata Symbian^3:n tarjoamat kolme kotinäkymää haluamakseen widget-minisovelluksilla, joilla esimerkiksi kavereiden Facebook– ja Twitter-päivitykset saa suoraan työpöydälle.

Puhelimen 3,5 tuuman kosketusnäyttö nojautuu AMOLED-tekniikkaan ja yltää 640 x 360 pikselin tarkkuuteen. Yhteyspuolelta löytyy HSDPA, HSUPA, WiFi b/g/n ja Bluetooth 3.0. Uutuuden muihin ominaisuuksiin lukeutuvat kahdeksan gigatavun sisäinen tallennustila, microSD-muistikorttipaikka, kahdeksan megapikselin kamera, LED-kaksoissalama, 720p-tason videokuvaus, FM-radio, FM-lähetin ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Nokia C7:llä on kokoa 117,3 x 56,8 x 10,5 millimetriä ja se painaa 130 grammaa.

16 kommenttia

 1. Joku minua viisaampi voisi kertoa, miten kyseinen puhelin eroaa N8:sta. Näyttö on ainakin saman kokoinen molemmissa, mutta olisko ainakin kamerassa eroa??? Hintaeroa kuitenkin yli 100 euroa ko. laitteilla.

  -A-

   1. Ja sisäistä muistia puolet vähemmän, 16 gigaa vs. 8.

  1. HDMI on se toinen merkittävä ero.

   C7 tuntuu kädessä kyllä PALJON paremmalta, mutta paljon kameraa käyttävälle N8 on se parempi vaihtoehto oikealla salamavalolla, isomalla kennolla ja HDMI ulostulolla.

 2. Käytetyt materiaalit ja design, aika selkee ero N8 eduksi

 3. Itse uskoisin, että loppujen lopuksi kosketusnäyttöluurit eivät ole sitä, mitä halutaan, koska fyysisen näppiksen puuttuminen on – ainakin minun mielestä on ongelma.
  Toki riippuen siitä, että kuka naputtelee tekstejä enemmän kuin toinen.

  Eikä sekään ole hyvä juttu, että liikkuvien osien myötä saadaan vedettyä esiin fyysinen näppis. Minä pidän E71:sta sellaisena luurina, jonka näytöltä ei näe riittävästi, mutta toisaalta sen fyysiseltä näppikseltä voi kirjoittaa helposti luurin näytölle.

  Onneksi kuitenkin, luureja on monenlaisia itse kunkin tarpeisiin.

  1. Taitaa mennä fifty fifty tarvitaan fyysinen qwerty/ei tarvita. Itse pystyn kirjoittelemaan virtuaalinäppäimistöllä oikein hyvin. Testasin Nokian 5230:lla.

  2. Nämähän ovat puhtaasti maksuasioita. Kosketusnäyttöjen hyvänä puolena on ehdottomasti suuri näyttö, jolloin nettisivuista saadaan mahdollisimman paljon näkymään kerralla. Parantaa ainakin omasta mielestäni surffauskokemusta, jos näkee vähän enemmänkin sisältöä kuin pienen kaistaleen.

   Itse olen jo niin tottunut virtuaaliqwertyllä kirjoittamaan, että en periaatteessa näppäimistöä kaipaa. Plussaahan se on, mutta ei lainkaan välttämätöntä.

  3. Itsekin kallistun virtuaalinäppiksen puoleen. QWERTY on kiva, mutta kun oon sen verran laiska luonne, niin ainakaan N97 Minissä ei loppusaltaan jaksanut aukaista näppistä joka kerta vaan mielummin käytti sitten virtuaalinäppistä.

  1. Jos haluat tyylikkään puhelimen loistavilla ominaisuuksilla, osta C7, mutta jos tyydyt vähempään, etkä välitä puhelimen ulkonäöstä, osta C6. Itselläni on C7 tilattuna.

 4. Kiva kuulla, koska tarvitsen hienon sisällyksen. Kuunnella musiikkia/kuvata/kirjoittaa nopeasti ja vaivattomasti viestejä.

 5. kyllä tollaane olis hieno taitaapi olla jopa seuraava luuri mulla. mutta en osaa päättää minkä värisenä 😀

Kommentointi on suljettu!