HTC esitteli huippuominaisuuksin varustetun Desire HD -puhelimen

Älypuhelinmarkkinoilla nousujohteessa oleva HTC on esitellyt uuden huippuominaisuuksilla varustetun Android-puhelimen, joka tunnetaan nimellä Desire HD. Kyseessä on pitkälti maailman markkinoille suunnattu versio Amerikassa myytävästä EVO 4G -puhelimesta, joka julkaistiin jo maaliskuussa.

HTC Desire HD:n rakenteen kiinnekohtia ovat suurikokoinen 4,3 tuuman kosketusnäyttö ja yhdestä kappaleesta työstetty alumiininen runko, joka on ideana tuttu Legend-mallista. Kosketusnäyttö on toteutettu LCD-tekniikalla ja se yltää 480 x 800 pikselin tarkkuuteen. Itse laite on kooltaan 123 x 68 x 11,8 millimetriä ja se painaa 164 grammaa.

Uutukaisen ohjelmisto-ominaisuuksista vastaa Android 2.2 -alusta ja sen päällä hyrräävä Sense-käyttöliittymä. Yhtiö on laajentanut käyttöympäristönsä ominaisuuksia uudella HTC Locations -karttapalvelulla ja sähköisten kirjojen lukemiseen tarkoitetulla sovelluksella. Mukana on lisäksi Kobo-nimeä kantava kauppapaikka, josta käyttäjät voivat ostaa puhelimeensa e-kirjoja.

Puhelimen tehoista vastaa ensimmäistä kertaa yhtiön mallistossa nähtävä yhden gigahertsin Qualcomm 8255 Snapdragon -suoritin sekä 768 MB:tä RAM-muistia. Desire HD:n muita ominaisuuksia ovat HSPA, WiFi b/g/n, Bluetooth 2.1, GPS, microSD-muistikorttipaikka, 1,5 gigatavua sisäistä tallennustilaa, kahdeksan megapikselin kamera, LED-kaksoissalama, 720p-videotallennus, FM-radio ja Dolby Mobile -tuki.

HTC Desire HD saapuu kauppoihin Euroopassa lokakuun aikana.

Lähteet: Engadget & HTC

12 kommenttia

 1. Näin ekan Desiren omistajana mulle jäi näistä julkasuista sellanen ”…what?” fiilis.
  Desire HD vs Desire… eihän tuossa ole juurikaan muuta eroa kuin isompi näyttö ja parempi kamera? Resoluutio on sama, nopeus on sama, softa on *lähes* sama, etc.

  Jotenkin ei oikein nyt mullistanut maailmaani toi HTC:n ”hurjan suuri julkistustilaisuus”…

  Ja Desire Z on Desire näppiksellä, mutta huonommalla hardwarella?? Ei kovin mieltä ylentävää settiä HTC:lta…

  1. Ihan ymmärrettävät julkistukset. Desire HD on periaatteessa Evo 4G muulle maailmalle saataville ja Desire Z taasen täyttää qwertyllisten Androidien aukon. Kun noita qwerty-Androideja ei USA:n ulkopuolella juurikaan ole markkinoilla. Ei taida muita ollakaan kuin se LG:n halpis.

   Ei se HTC oikeastaan muuta olisi voinut julkistaa. Periaatteessahan olisi voinut olla nopeammat Snapdragonit noissa, mutta en nyt tiedä onko sekään ihan välttämätöntä. Nyt on HTC:llä Desirestä suht kattava paketti, on ”perus”, iso näyttöinen ja qwertyllinen versio.

   Itse asiassa eniteen kummastuttaa tuo Desire Z:n prosu. Miksi ihmeessä siihen on pitänyt laittaa 800 MHz:n prosu, kun kaikissa muissa on giganen Snapdragon?

  2. Ehkä suurimmat erot prosessorissa ovat siirtyminen 65nm teknologiasta 45nm teknologiaan, jonka pitäisi tuoda jonkin verran virran säästöä. Lisäksi vanha Adreno 200 GPU on vaihdettu uuteen, merkittävästi nopeampaan Adreno 205 GPU:hun.

   Parhaimmillaan Desire HD on jopa 4 kertaa nopeampi kuin edeltäjänsä vaativan grafiikan piirrossa. Jotain vihiä eroista saa esimerkiksi GLBenchmark tuloksia vertaamalla:
   http://www.glbenchmark.com/compare.jsp?benchmark=glpro11&showhide=true&certified_only=1&D1=HTC%20Desire%20HD%20(Ace)&D2=HTC%20Desire%20(Bravo)

 2. Onkohan noissa pentile matrix näytöt? Hemmetin lupaavia laitteita muuten. Vaikka akun kesto vähän epäilyttää.
  Eli HD:ssa on vain isompi näyttö mutta koska resoluutio ei kasva niin ei saa näytölel kuitenkaan sen enempää tavaraa kuin normi Desiressä?

 3. Onpa hirveän leveä puhelin. Tuottaa jo vaikeuksia saada taskuun. Miksiköhän näytön sivuilla pitää olla noin isot reunat?

  1. Eipä noi reunat yhtään sen paksummat ole kun kilpailijoillakaan, eiköhän siihen ole joku ihan järkevää syy.

   1. Mieleen tulee kaksi syytä: mekaaninen ja virhepainallukset.

    On mahdollista, että nykyisiin näyttöihin ei saa mekaanisista syistä pienempiä reunoja. Jos näin on, niin sitten tässä on kehityksen paikka. En voi uskoa, että reunoja ei saisi esim 2mm, jolloin tämäkin puhelin olisi noin 8mm kapeampi.

    Jos on esim. vain 2mm reuna, niin pidettäessä puhelinta vain yhdellä kädellä, on mahdollista painaa vahingossa jotain nappulaa, joka on lähellä reunaa. Tätä voisi korjata siten, että olisi kaksi eri tilaa: kokotila ja reunatila. Reunatila tarkoittaa sitä, että ohjelmallisesti tehdään reunat, joilloin nappuloita ei tule liian lähelle reunaa. Tämä voisi olla oletuksena. Kokotilan voisi ottaa tarvittaessa käyttöön tarvittaessa esim. nettisurffauksessa.

  2. Aina noista reunoista valitetaan.. Tuon kapeammiksi niitä ei vaan saa tehtyä (ainakaan ilman kikkailuja).

 4. Missä innovaatio? Mihin jäi fm-lähetin, hdmi, usb otg, gyroskooppi ynnä muut muista luureista tutut uudet ominaisuudet? Samaa tylsää peruskapulaa uudella kuorrutuksella…

 5. Tässä näkyy hyvin koko alaa vaivaava ongelma. Raudalla on nykyään vaikea erottua tietyn pisteen jälkeen. Todelliset erottavat tekijät tulevat olemaan softaa ja palveluita, joita puhelimella voidaan käyttää. Tässäkään määrä ei korvaa laatua.

  Tietysti hintaluokka on tärkeä eli kuka pystyy painamaan markkinoille parempia puhelimia halvemmalla ja kunnon katteella on merkittävää. Vain kalliissa puhelimissa on nykyään kunnon katteet. Toisaalta jotkut toimijat voivat tarkoituksella yrittää ottaa markkinoita hinnalla.

  Toinen iso kysymys on se, että ketkä pelurit tulevat oikeasti tekemään bisnestä palveluilla. Nykyään kun kaikki pitäisi saada ilmaiseksi. Tämä kehitys ei ole hyväksi kenellekään ja varsinkin pienet toimiijat kärsivät eniten, koska heillä ei ole isoa määrää transaktioneja.

  Ala on melkoisen myllerryksen kourissa, joka on tietysti erittäin mielenkiintoista kuluttajan kannalta.

 6. ”Teemu M 19.9.2010 16:31
  Missä innovaatio? Mihin jäi fm-lähetin, hdmi, usb otg” onko nokia innovaatio?

Kommentointi on suljettu!